Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Ezt nem gondoltad volna, hogy így is megtisztíthatod az edényeidet!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 10. 29. 13:26:00

Talán nem is gondoltad volna, de az edényéket különböző házi praktikák segítségével is gyorsan megtisztíthatjuk.
 

Abban az esetben ha esetleg nem lenne kéznél tisztítószer, akkor az alábbiak lehetnek a segítségünkre.
 


Teafilter:
 Dörzsöljük át a lábasok alját néhány használatlan teafilterrel. Egyszerre többet is alkalmazhatunk, mert nagyon hatékonyan magába szívja a lerakódást és a zsiradékot.

 

Szódabikarbóna: Tegyünk a piszkos edénybe egy kis vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát, ezután hagyjuk főni annyi ideig, amilyen mértékű a szennyeződés. Ez egy hosszadalmasabb megoldás, de ez a leghatékonyabb is. Olyan hatékony, hogy kioldja az edényekből a zsírt és a lerakódást. Akár az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel.
 

Burgonya: Amire szükségünk van, az egy közepes méretű burgonya és egy kis szódabikarbóna. Vágjuk ketté a burgonyát, majd tegyük bele a szódabikarbónába, és ezzel a burgonyával dörzsöljük át alaposan az edényt. Használhatjuk kívül és belül is minden makacs szennyeződés ellen.
 

Fekete tea: Az odaégett fazékba öntsünk fekete teát, majd adjunk hozzá egy kevés sót és hagyjuk állni estére. Reggel pedig egyszerűen csak mossuk el az edényt.
 

Só: Az odakozmált részeket szórjuk be sóval, majd öntsünk rá forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni estére, másnap pedig csak egyszerűen tisztítsuk meg az edényt.
 

Ecet: Bár sajnos a szagát érezni lehet majd, de ennek ellenére az edényünk szinte megújul. Öntsük az edénybe az ecetet, majd forraljuk fel és hagyjuk kihűlni. A fekete kozma fel fog lazulni.
 

Kóla: A kóla tisztító hatása igazán lenyűgöző. Az eljárás itt is ugyanaz, mint az ecet esetében.
 

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a mosogatószert leválthatjuk ezekre, ugyanakkor jó ha tisztában vagyunk ezzel, ugyanis lehet olyan eset, amikor szükségünk lehet rá.
 

Házi praktikák az edények megtisztítására

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés