Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezt nem gondoltad volna, hogy így is megtisztíthatod az edényeidet!

2024. 05. 15. 10:38:00 HillVital

Talán nem is gondoltad volna, de az edényéket különböző házi praktikák segítségével is gyorsan megtisztíthatjuk.
 

Abban az esetben ha esetleg nem lenne kéznél tisztítószer, akkor az alábbiak lehetnek a segítségünkre.
 


Teafilter:
 Dörzsöljük át a lábasok alját néhány használatlan teafilterrel. Egyszerre többet is alkalmazhatunk, mert nagyon hatékonyan magába szívja a lerakódást és a zsiradékot.

 

Szódabikarbóna: Tegyünk a piszkos edénybe egy kis vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát, ezután hagyjuk főni annyi ideig, amilyen mértékű a szennyeződés. Ez egy hosszadalmasabb megoldás, de ez a leghatékonyabb is. Olyan hatékony, hogy kioldja az edényekből a zsírt és a lerakódást. Akár az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel. A szódabikarbóna még az elszíneződött edény tisztítása esetén is segíthet.
 

Burgonya: Amire szükségünk van, az egy közepes méretű burgonya és egy kis szódabikarbóna. Vágjuk ketté a burgonyát, majd tegyük bele a szódabikarbónába, és ezzel a burgonyával dörzsöljük át alaposan az edényt. Használhatjuk kívül és belül is minden makacs szennyeződés ellen.
 

Fekete tea: Az odaégett fazékba öntsünk fekete teát, majd adjunk hozzá egy kevés sót és hagyjuk állni estére. Reggel pedig egyszerűen csak mossuk el az edényt.
 

Só: Az odakozmált részeket szórjuk be sóval, majd öntsünk rá forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni estére, másnap pedig csak egyszerűen tisztítsuk meg az edényt.
 

Ecet: Bár sajnos a szagát érezni lehet majd, de ennek ellenére az edényünk szinte megújul. Öntsük az edénybe az ecetet, majd forraljuk fel és hagyjuk kihűlni. A fekete kozma fel fog lazulni, így a leégett edény tisztításának egyik nagyszerű alternatívája lehet.
 

Kóla: A kóla tisztító hatása igazán lenyűgöző. Az eljárás itt is ugyanaz, mint az ecet esetében.
 

 

A ráégett zsíros edény tisztítása nem mindig könnyű feladat, de néhány hatékony módszerrel és néhány egyszerű házi praktikával megkönnyíthető a folyamat.

 

Áztatás: A zsíros edényt célszerű beáztatni meleg, szappanos vízbe. Hagyd állni legalább egy órát, hogy a zsír és a szennyeződések fellazuljanak.

 

Szódabikarbóna: Szórj egy vastag réteg szódabikarbónát az edény aljára. Adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű paszta képződjön. Hagyd hatni néhány órán keresztül vagy akár egész éjszakára. Ezután használj egy súrolószivacsot vagy kefét, hogy a maradék szennyeződéseket eltávolítsd.

 

Ecet: Önts ecetet a ráégett területre, majd forrald fel. Az ecet segít oldani a zsírt és a makacs szennyeződéseket. Ezután kapcsold ki a hőforrást, és hagyd állni egy ideig. Ezután dörzsöld le a szennyezett területeket egy súrolószivaccsal vagy kefével.

 

Citromlé: A citromlé természetes savtartalma segíthet a zsír eltávolításában. Csepegtess friss citromlevet a ráégett részekre, majd hagyd hatni. Ezután dörzsöld le egy súrolóval vagy kefével.

 

A serpenyő aljának tisztítása szódabikarbónával egy hatékony és környezetbarát módszer, amely segít eltávolítani a makacs foltokat és szennyeződéseket anélkül, hogy káros vegyi anyagokat kellene használni.

 

Kellékek:

  • Szódabikarbóna (nátrium-bikarbonát)

  • Víz

  • Puha szivacs vagy rongy

  • Kis kefe (opcionális, ha makacs foltokat kell eltávolítani)

 

Lépések:

  1. Nedvesítsd be a serpenyő alját: Vigyél fel egy vékony réteg vizet a serpenyő aljára.

  2. Szórj szódabikarbónát a serpenyő aljára: Szórd be alaposan a serpenyő alját szódabikarbónával. Ha nagyobb serpenyőről van szó, akkor akár egy negyed csésze vagy több szódabikarbóna is szükséges lehet.

  3. Hagyd hatni: Hagyd a szódabikarbónát a serpenyő alján legalább 15-30 percig hatni. Ezalatt az idő alatt a szódabikarbóna segít feláztatni és fellazítani a lerakódott szennyeződéseket.

  4. Dörzsöld meg a serpenyő alját: Használj egy puha szivacsot vagy rongyot. A szódabikarbóna enyhén abrazív tulajdonsága segít eltávolítani a szennyeződéseket anélkül, hogy megsértené vagy megrongálná a serpenyőt.

  5. Makacs foltok esetén: Ha vannak makacs foltok vagy szennyeződések, akkor egy kis kefét is használhatsz a tisztításhoz. Ügyelj arra, hogy olyan kefét válassz, amely nem rongálja meg a serpenyő bevonatát.

  6. Mosd le és szárítsd meg: Ha elérted a kívánt tisztaságot, öblítsd le a serpenyőt meleg vízzel, majd szárítsd meg alaposan egy puha ronggyal vagy papírtörlővel.


 

Edények megtisztítása