Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

10 tipp egyedüli túrázáshoz: Maradj biztonságban és élvezd a kalandot!

Veress Máté - HillVital
2020. 02. 26. 08:33:00

Ha egyedül indulsz útnak, akkor mindenképpen oda kell bizonyos dolgokra figyelned.
 

1. Tudattasd a barátaiddal vagy a családtagjaiddal, hogy hová mész túrázni. Mondd el, hogy honnan indulsz, hová érkezel és mikor ér véget a túra. A túra végeztével hívd fel őket. Ha ne adj isten baj történne, akkor nem mindegy, hogy hány nap után kezdik el a keresést.

 

2. A mobiltelefonod mindig legyen feltöltve. Ez alap dolog egy túrázás esetén. Kaphatóak külső akkumulátorok is amelyek többször is képesek feltölteni a telefonodat.


3. Csökkentsd az eltévedés kockázatát! Érdemes olyan terepre menned, amit már ismersz. Ha nem olyan helyre mész, akkor szerelkezz fel eszközökkel amelyek segítenek a tájékozódásban. Az okostelefonodra tölts le a legfrissebb GPS alkalmazást, de érdemes lenni nálad egy hagyományos térképnek és iránytűnek is.


4. Alap elsősegély csomag mindig legyen nálad. Történhetnek kisebb sérülések, ezeknek az ellátáshoz van szükséged ragtapaszra és kötszerre.


5. Ha allergiás vagy a méh vagy a darázscsípésre, akkor menj biztosra! Legyen nálad kalcium tabletta, de érdemes egy orvossal is beszélned, hogy mi legyen nálad ilyenkor még.

 

6. Ha kutyád, akkor vidd el magaddal. Jót tesz neki is a mozgás és biztonságosabban érzed magad, főleg ha nagytestű kutyád van.

7. Érdemes vinni magaddal egy kést, ha valamit el kell vágni vagy ki kell bontani. Önvédelemnek is jó, de ettől azért hazánkban nem igazán kell tartani.

 

8. Hagyd békén az erdő állatait, mert van amelyik meg is támadhat ha kicsinye van.
 

9. Fontos az elegendő folyadék. Legyen nálad legalább 1,5-2 liter folyadék. Ha nem iszol órákig, akkor romlik a teljesítményed és koncentrációs problémák is kialakulhatnak.
 

10. Nem ajánlott elhagynod a kijelölt túraútvonalat. Megelőzheted az eltévedést és ha valami baj történik, akkor sokkal hamarabb megtalálnak.


10 tipp ha egyedül mész túrázni.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés