Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egészséges palacsinta receptek

2022. 02. 10. 13:54:00 hillvital.hu

Szinte mindenki szereti a palacsintát, amit nagyon sokféleképpen el lehet készíteni.

 Sokkal egészségesebb módon is mint ahogy azt te is ismered. Mutatunk most neked 3 olyan palacsinta receptet amelyek neked is ízleni fognak. Próbáld ki te is ezeket az újdonságokat!


Nagyszerű zabpalacsinta

 

Nézzük a hozzávalókat amelyek nagyjából 10 db palacsintára elegek:

 

-          20 dkg zabpehelyliszt

-          3 dl mandulatej

-          2 dl szódavíz

-          2 db tojás

-          1 csipetnyi só

-          0,5 dl szőlőmagolaj
 

Rendkívül egyszerű az elkészítése. Csak keverd össze a lisztet, a tejet, tojásokat és a sót. A már összekevert masszához add hozzá az olajat. Ezután pedig süsd ki forró palacsintasütőben.
 

Csokis-banános palacsinta
 

A hozzávalók 10-12 darab palacsintához elegendőek:
 

-          1 db banán

-          1 kávéskanál szódabikarbóna

-          1 evőkanál kakaópor

-          150 gramm zabpehelyliszt

-          1 evőkanál vanília kivonat

-          1 db tojás

-          3 dl víz

-          20 gramm étcsokoládé
 

Először nyomkodd össze egy tálban a banánt, aztán add hozzá a szódabikarbónát, a vanília kivonatot, a tojást és keverd az egészet simára. Majd ezután add hozzá a kakaóport, a zabpehelylisztet, a vizet és a darabokra vágott étcsokoládét és keverd össze jól.

Egy serpenyőbe tegyél csak egy késhegynyi kókuszolajat és kanalazz bele egy adag masszát. Csak alacsony lángon süsd meg. Amikor már buborékos a teteje, akkor meg kell fordítani és aztán a másik oldalát kell sütni.
 

Banános paleo palacsinta
 

A hozzávalók 4 palacsintára elegendőek:
 

-          1 db banán

-          2 db tojás

-          kókuszzsír

-          1 késhegynyi fahéj

-          vanília aroma

-          rumaroma
 

A tojást és a banánt jól össze kell dolgoznod, érdemes botmixert használnod. Ebből fogsz kapni egy híg de kissé darabos tésztát. Ezután a serpenyőt ki kell kenni kókuszzsírral és öntsd bele egy tészta adagot. Legyen olyan fél cm vastag és egy tenyérnyi nagyságú. Süsd meg közepes lángon az egyi oldalán közepes lángon, aztán fordítsd át és süsd meg a másik oldalát is.
 

Amerikai palacsinta hajdinalisztből
 

A hozzávalók 9-10 darab palacsintához elegendőek:
 

-          30 dkg hajdinaliszt

-          fél csomag sütőpor

-          2 evőkanál lenmag

-          1 kávéskanál só

-          2 dl tej

-          0,5 szőlőmag olaj
 

A lisztet, a sót és a sütőport keverd össze. Több részletben kell hozzáöntened a tejet és keverd csomómentesre. Közepes hőfokon kell egy teflon serpenyőben megsütnöd. Tegyél egy kis evőkanál olajat a serpenyőbe. Tegyél egy háromnegyed merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe és süsd ki. 3 percig kell sütnöd az egyik oldalát, aztán megfordítás után további 1 percig kell sütnöd. Minden palacsinta előtt érdemes 1 evőkanál olajat tenni a serpenyőbe.
 

És utoljára jöjjön a legjobb palacsinta recept nagymama által.


Mindig a nagyi receptje a legjobb. Tehát ez a palacsinta recept egy hagyományos, régimódi palacsinta lesz.

 

Nézzük a hozzávalókat:
 

- 2 bögre finomliszt (250 gramm)

- 2 tojás (L-es)

- 1 evőkanál porcukor (40 gramm)

- 1 csipet só

- 350 ml tej

- 250 ml szódavíz

- 1 dl étolaj
 

Most pedig jöjjön az elkészítése. Először egy nagyobb edényben dolgozd össze a tojást és a cukrot. Ezután mehet bele a liszt és a só is. Szép fokozatosan add hozzá a tejet és eközben kevergesd. Akár keverheted habverővel vagy botmixerrel is.
 

Majd add hozzá a szódavízet. Lehet akár szénsavas ásványvíz is, az a lényeg, hogy buborékos legyen. Aztán mehet 3-4 evőkanál olaj, keverd még fél percig majd kész is a tészta.
 

Most jön a sütés része. Fogj egy serpenyőt, és ne a legnagyobb hőfokra vedd a sütőt, legyen inkább a közepes fölött kicsivel.

Ajánlott egy kevéske olajat tenni a serpenyőre sütés előtt. Amikor forró a serpenyőt, akkor mehet is rá a tészta. Egy leveses merőkanálnyi tésztát önts rá a tepsire és kezdd el körkörösen forgatni azt, hogy minden részére jusson. Úgy nagyjából 1-2 percig süsd, aztán a szélénél felemelve egy laza mozdulattal fordítsd át a másik oldalára. A másik oldalt is süsd 1-2 percig és kész is a finom, hagyományos palacsintád.


4 egészséges és finom palacsinta recept.