Menü

4 zöldség amit áprilisban már fogyaszthatsz

Veress Máté - HillVital
2021. 03. 24. 11:52:00

Az áprilisi hónapban már megjelennek a kertben az első zöldségek amelyek már azt jelzik, hogy elérkezett a tavasz.
 

Ezeknek a friss ízük semmihez sem fogható és még vitaminokban is gazdagok. Ezek segíthetnek az immunrendszer megerősítésében éppen ezért ki kell használni a szezonjukat. Ebből a cikkből megismerheted a legjobb áprilisi zöldségeket!


A hónapos retek az egyik első tavaszi zöldség. Ha otthon is termeszted, akkor már áprilisban megtalálható a kertedben. Nagyon sok C-vitamint tartalmaz, ezért ajánlott belőle minél többet fogyasztani. A tavaszi reggelik valamint a saláták állandó összetevője a retek. Az íze enyhén csípős ezért nagyon jó szendvicsekhez.

 

A fejes salátának nincsen meghatározva a szezonja ám szinte az egész évben kapható. Jellemzően március és április környékén szokott teremni. Ennek is magas a C-vitamin tartalma de tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat. Ajánlott minél hamarabb elfogyasztani mivel hamar megfonnyad. Leszedés után alaposan meg kell mosni.

A következő a zöldhagyma. Ez is az első zöldségek között jelenik meg. Az íze igazán zsenge és kellemes. Nyersen is fogyasztható, de nagyon jó salátákhoz és szendvicsekhez. Ennek sem hanyagolható el a C-vitamin tartalma ezért erősíti az immunrendszert. 
Nagyon egészséges a zöldhagyma, mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Nagy segítséget nyújt a stressz és a megfázás legyőzésében is. Nagyon jó fejfájás és még a vérnyomás problémák ellen is. Torokfájás esetén csupán össze kell keverni egy darab reszelt gyömbért egy kis zöld hagymaszárral, sóval, majd egy kis zacskóba kell tenni. Fel kell melegíteni, aztán a problémás testrészre kell tenni.  


A spárga szezonja is elérkezik lassan, ám érdemes kihasználni mert nagyon rövid ideig tart. Kapható a zöld és a fehér típusa is. Végül is ugyanaz a kettő, csak addig fehér amíg a föld alatt van. Amint zöld lesz, sokkal intenzívebb lesz az íze. Magas a kálium és a C-vitamin tartalma. Mielőtt felhasználnád, előtte törd le a fás részét. Készíthető belőle krémleves de fogyasztható párolva vagy csak köretként is.

 

4 zöldség amelyet áprilisban fogyaszthatsz

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!