Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

5 gyönyörű dísznövény a téli kertbe

2022. 01. 17. 09:31:00 Veress Máté - HillVital

Télen a természet nagy része alszik. A fáknak lehullanak a leveleik és minden kopár lesz.

 

Az ilyen szürke tájba, csakis az örökzöld növények vihetnek egy kis színt. Ha arra vágysz, hogy a terasz vagy előkert nem maradjon virágok nélkül télen sem, akkor többféle hidegtűrő növény közül is választhatsz. Összeszedtük neked, hogy milyen virágok vannak amelyek télen is virágoznak!
 

Árvácska

Gyakran találkozhatsz ezzel a növénnyel a parkokban és a városban is. Ez a növény télen nagyon szépen virít. Nagyon szép lehet egy teraszon, cserépbe ültetve. Nagyon szereti a hűvös időt, és színt ad a téli tájnak. Amennyiben enyhe telünk van, akkor az árvácska szeptembertől egészen tavaszig is virágozhat. Ha szeretnéd, hogy átvészelje a növény a téli fagyokat, akkor érdemes késő ősszel lombokkal és földdel betakarni a tövét.
 

Csarab

Ez a növény nagyon elterjedt Európában. Nagyon zord vidékeken nő, ezért is bírja a hazai időjárást is. Cserepekben ki lehet rakni a teraszra. A rózsaszínes és lilás virága nagy szép. Akár kertbe is lehet ültetni. A napfényt is szereti valamint a savanyú földet.

Szép dísznövények a téli kertbe.

 

Díszkáposzta

A díszkáposzta egy különleges színfoltja lehet a kertnek. Nagy és hullámos levelei vannak, a színe pedig rózsaszínes és lilás. Nagyon jól tűri a telet és a hideget. Nem sok igénye van, csak arra kell odafigyelni, hogy a földje nedves legyen. Inkább teraszra ajánlott, de kertbe is lehet.
 

Illatos tündérfa

Nem csak a szemnek kellemes ez a növény hanem nagyszerű illata is van. A virágai aranysárgák. Nagyon hidegtűrő és akár már decemberben virágozhat, de legkésőbb februárban. Nem túlságosan vízigényes. Az idősebb egyedek jobban eltűrik a hideget. A fiatalabb egyedek tövét ajánlott télen betakarni.

 

Fekete hunyor

Ez a növény decembertől márciusig képes virágozni. Karácsonyi rózsának is szokták nevezni. Az árnyasabb területen érzi magát jobban. Még akár a hóban is képes kivirágozni. Érdemes még tudni róla, hogy erősen mérgező növényről van szó.