Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

9 tünet ami kalciumhiányra utalhat

2023. 12. 04. 14:33:00 hillvital.hu

Nagyon fontos ásványi anyag a kalcium, éppen ezért kell pótolni valamint oda kell figyelni a hiány tüneteire is. Most a kalciumhiány tüneteiről lesz szó.

 


 

A kalcium létfontosságú ásványi anyag, amely a szervezet számára elengedhetetlen szerepet játszik. A kalcium fontosságát különböző szempontokból lehet megközelíteni, mivel többek között részt vesz az egészséges csontok és fogak kialakításában, az idegrendszer megfelelő működésében, az izomkontrakciók szabályozásában és számos egyéb biológiai folyamatban. 
 

Csont- és fogképzés:

A kalcium egy alapvető építőkője a csontoknak és fogaknak. A megfelelő mennyiségű kalciumra van szükség a gyermekkori növekedés során, valamint a csonttömeg fenntartásához és az idősebb korban, a csontveszteség kockázatának csökkentése érdekében.
 

Izomkontrakció:

A kalcium szerepet játszik az izomsejtek kontrakciójában (összehúzódásában) és relaxációjában (lazításában). Az izomösszehúzódás nélkülözhetetlen a testmozgáshoz, a mozgáskoordinációhoz és más izomtónust igénylő tevékenységekhez.

 

Idegi működés:

A kalcium fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti ingerületátvitelben. Az idegrendszer működése, beleértve az agyi funkciókat és az érzékelést, szintén függ a megfelelő kalciumszinttől.