Egy valódi gyógynövény a burgonya
A burgonya vagy hétköznapi nevén a krumpli rendkívül gazdag A-,B- és C-vitaminban.
Sok benne a kálium, ennek köszönhetően pedig nagyon jó hatással van a szívműködésre valamint serkenti az idegrendszer működését. Alkalmazható regeneráló kúra alapjaként, mivel salaktalanító és lúgosító hatása van. A szerves keményítő tartalma miatt nagyon jól párosul a benne lévő ásványoktól. A nyers krumpli lé vízhajtó hatással van, ezért kiegészítheted vele a diétát.
A népi gyógyítás gyakran alkalmazza a nyers burgonyát külsőleg. Régen nyers burgonya reszeléket helyeztek a gyulladt, gennyes sebekre, kelésekre. Alkalmazták még reumára bőrbajokra, de kötőhártya gyulladásra is. Főzve is tud segíteni. Emésztési zavarokra, gyomor és bélproblémákra nagyszerű étel a héjában főtt burgonya.
Vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezik, persze csak az olaj és zsír nélkül megpárolt burgonya. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, ezért nagyon jó hatással van a fogyasztása a szív- és érrendszerre. Persze fontos hozzátenni, hogy most ne a chipsre és a gyorséttermekben kapható sült krumplira gondolj ezután a cikk után.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
