A cékla jótékony hatásairól!
Veress Máté - HillVital
A céklának magas a kálium-, magnézium-, kalcium-, vas-, folsav- és vitamintartalma (B6 és C). Ezen kívül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. De erős antioxidánsként is működik.
2020. 11. 05. 11:02:00
Erről a zöldségről leginkább a menzán (ecetes – cukros lében) felszolgált savanyúság jut eszünkbe. De egyáltalán tisztában vagyunk azzal, hogy a szervezet számára mennyi értékes tápanyag rejlik benne?
A céklának magas a kálium-, magnézium-, kalcium-, vas-, folsav- és vitamintartalma (B6 és C). Ezen kívül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. De erős antioxidánsként is működik.
Ezek az antioxidánsok segítenek csökkenteni a koleszterint, védik az artériák falát, csökkentik a vérnyomást, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A rubinvörös zöldség különösen a májra (a legfontosabb méregtelenítő szervünk) van jó hatással.
Csökkenti a csontritkulásra való hajlamot. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet. Elűzi a fáradtságot, javítja az agy vérellátását, fokozza a szellemi frissességet, kezelhető vele a vérszegénység. Serkenti a vörösvérsejtek regenerálódását. De a legfontosabb: segíthet a rák megelőzésében.
Tehát fogyasszunk bőven belőle, s ha lehet, nyersen!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!