Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A derékfájás okai

A derékfájás okai

Sági Zsolt - HillVital
2020. 04. 27. 13:37:00

Öt emberből legalább négynél egyszer kialakul élete során derékfájdalom.
 

Ez befolyásolhatja a mindennapi életvitelét.
 

Sok esetben orvoshoz fordul a beteg, de mi okozza a derékfájást?

A derékfájdalom legtöbb fajtája mozgáskultúrával, testtartással megelőzhető lenne. Kialakulásának leggyakoribb okai a meghúzódott, túlnyújtott hátizmok és gerincízületi szalagok, valamint a túlságosan összenyomott porckorongok és a görcsös gerinckörnyéki izmok, melyek cipekedés vagy egy hirtelen rossz mozdulat következtében alakulnak ki. Egyes vélemények szerint a felhalmozódó stressz is vezethet izomfeszességhez, ami majd egy nagyobb megterhelés során kiváltja a derékfájdalmat.
 

Gerincsérv: Gerincsérvről, vagyis porckorong-sérvről akkor beszélünk, ha a porckorong elveszti tartását, és hátrafelé kitüremkedik, valamint nyomás alá helyezi a gerinc belsejéből és a gerinccsatornából kilépő idegeket.
 

Csontritkulás: A derékfájdalom leggyakoribb fajtája. Lényegében a csontok anyagának kóros mértékű csökkenése úgy, hogy a maradék csontállomány szerkezete és eloszlása a testben szabályos marad. A csontok meggyengülnek, ami miatt terhelések hatására el is törhetnek.
 

Isiász: Akkor alakul ki, ha a gerincsérv az ülőideget nyomja. Jellemzője az éles, a fenékbe és a láb hátulsó felszínére sugárzó fájdalom.
 

Ízületi porckopás: az ízületeket borító porc először elvékonyodik, majd töredezetté válik, és lassan felszívódik. Ez a test bármelyik ízületét érintheti. ebben az esetben a kopás a derékfájdalom oka. Ez a fajta fájdalom pihenésre csökken, a reggeli merevség ébredés után kb. 10-15 percig tart.
 

Csigolyabántalom, csigolyaízületi gyulladás: Ezek a betegségek a gerinc „elhasználódása" miatt jönnek létre, tehát inkább idősebb korban alakulnak ki. Ilyenkor az egyik csigolya teste és íve elválik egymástól, ennek következtében a gerinc egy része fokozatosan elcsúszik a másik részéhez képest. Nyilván olyanok is sokan vannak, akiknél idős korban sem érik el azt a mértéket, hogy tüneteket okozzanak.
 

Gerinccsatorna szűkület: Erről a betegségről akkor beszélünk, ha a gerincvelőt és az idegeket körülvevő, a csigolyák által képzett csontos csatorna beszűkül. Ennek oka a csigolyák csontállományának túlnövekedése. Ez egy idő után nyomhatja a gerincvelőt és az idegeket, ami fájdalmat okoz.
 

A derékfájdalmak csillapítására igen hatékony a számos esetben bizonyított HillVital Mesterbalzsam.
 

A derékfájás okai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod a Nagydíjnyertes könyvünket, elektronikus formában