Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek a fejfájás leggyakoribb kiváltó okai

2018. 11. 08. 13:11:00 Sági Zsolt - HillVital

Vannak olyan emberek akiknél egyes ételek vagy csak csupán a fáradtság is képes fejfájást okozni.
 

Ha tudja az ember az okokat, akkor azt is tudja hogyan csökkentheti a kialakulás esélyeit.
 


A leggyakoribb probléma az időjárás szokott lenni, ez okoz a leggyakrabban fejfájást az embereknél. Nem mindenfajta időjárási helyzet okoz fejfájást. Amikor az idő melegszik a levegő nedvességtartalmában valamint a légnyomásban változások következnek be ez pedig fejfájást okozhat. Sajnos ez ellen nem nagyon lehet mit tenni csak fel lehet rá készülni.

 

A stressz is egy kiváltó ok lehet.
 

Nagyon sok ember a stresszt hibáztatja a fejfájás kialakulása miatt. A stressz hatására az erek kitágulnak és fejfájás jön létre. Érdemes kipróbálni a jógát vagy a relaxációs módszereket a stressz csökkentésére.
 

Hölgyeknél a menstruáció idején is kialakulhat a fejfájás.
 

Az étrend is nagyon fontos tényező lehet. Fejfájást válthatnak ki a sajtok, a csokoládé, diófélék, citrusfélék illetve a nagyon sós ételek is. Egyes embereknél akár még a jégkrém is kiválthat fejfájást. Ha túl sokat fogyasztunk egyes italokból mint pl. (kávé, tea vagy alkohol) akkor azok is kiválthatják a fejfájást. Ezeket az italokat mindenképpen csökkenteni kell.
 

A nem megfelelő mennyiségű vízivás dehidrációt okozhat ami pedig szörnyű fejfájással jár.
 

Mindenképpen érdemes napi 2-3 liter vizet elfogyasztani egy nap. A kialvatlanság is a fejfájás oldalán van. Nem érdemes sokat éjszakázni, mivel fejfájást okozhat. Ajánlott minden nap ugyanakkor lefeküdni és felkelni. Az egész napos görnyedt testtartás sem ajánlott mivel fokozza az izomfeszülést ami pedig fejfájáshoz vezethet. Nem ajánlott több órát ugyanabban a pozícióban lenni.
 

Ha ezeket megpróbálod betartani amit lehet, akkor sokkal kevesebbet fog fájni a fejed.
 

A fejfájás kiváltó okai