Menü
FIGYELEM! SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Ünnepi szállítás

Tisztelt Vásárlónk!

Értesítjük hogy a karácsonyi időszak miatt a futárszolgálatnál rendkívül megnövekedett a csomagszám, ezért nem tudjuk megígérni a 24 órás szállítást, előfordulhat 2-3 munkanapos késés. Abban az esetben ha reggel kap sms-t és/vagy emailt arról, hogy szállítja a futár, akkor fog érkezni. Ha nem kap ilyen üzenetet, akkor kérem ne várja a csomagot.
Ügyfélszolgálat: 0642/783-718; info@hillvital.com

Türelmét megköszönve, HillVital csapata

ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A fogcsikorgatásról

A fogcsikorgatásról

Sági Zsolt - HillVital
2020. 04. 27. 14:07:00

Az éjszakai fogcsikorgatás igen kellemetlen még annak is aki ébren van és hallja.

De az alvónak még károsabb. Tudjuk meg, miért!

A felmérések szerint minden második ember hangosan csikorgatja a fogát, minden ötödik ráadásul rendszeresen. Oka legtöbbször a stressz, az idegesség. Ez egy öntudatlan szokás, mely legtöbbször álmunkban jelentkezik, de előfordulhat napközben is.
 

Sajnos a fokcsikorgatás (bruxizmus) nem egy ártatlan jelenség.

Károsítja a fogakat, fejfájást és nyakmerevséget okozhat. Talán el sem hisszük, hogy ilyenkor sokkal nagyobb a terhelés a fogakon, mint rágás közben. Aki a fogát csikorgatja, tulajdonképpen a metsző- és őrlőfogainak felületét csiszolja simára, ennek következtében a fogak keménysége csökken, és lassan elvesztik eredeti formájukat. Hosszú távon a fogak erre fájdalommal reagálnak, és előbb-utóbb érzékenyek lesznek a melegre és a hidegre. Sőt, néha egy – egy darab ki is törhet belőlük, vagy a tömések kijöhetnek, legrosszabb esetben pedig az egész fog is kiszakadhat.

Az éjszakai fogcsikorgatás egyik leggyakoribb tünete az állkapocs izmainak fájdalma, a nehéz mozgatás.

Előfordulhat, hogy a beteg alig tudja kinyitni a száját, annyira merevek a rágóizmai. Hosszú távon fejfájás, szédülés is kialakulhat, vagy akár látási problémák. Sokszor a fájdalom kisugározhat a nyakba, hátba is. A tüneteket masszírozással enyhíthetjük. De hatékony lehet, ha az arcunkra meleg vízzel átnedvesített törülközőt rakunk, és közben lassan masszírozzuk az állkapocs izmait. Vagy az is hasznos, ha a számítógép előtt ülve pár percre ásító mozdulatot teszünk, és tudatosan ellazítjuk az állkapcsunkat.
 

Van egy megoldás, amellyel védekezhetünk e kellemetlen probléma ellen.

A beteg egy műanyag szabályzót kap, amit éjszakára kell a szájába helyezni. Ez egy egyénre szabott sín, amely megóvja a fogakat a túlzott nyomástól és súrlódástól, és védi őket a további kopástól. Nagyon hasznos dolog, de eleinte sokan nem szívesen használják. Úgy érzik, mint egy idegen testet a szájukban, ami zavarja őket az alvásban. De ehhez előbb-utóbb hozzá lehet szokni. Nappal egy zárt dobozban kell tárolni, fogkefével meg lehet tisztítani. Csak az a gond ezzel, hogy ez a szabályozó enyhíti ugyan a fogcsikorgatás tüneteit, de annak okát nem szünteti meg.
 

Az éjszakai fogcsikorgatás

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.