Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Tudj meg többet a gerincről és a betegségeiről!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 08. 26. 15:41:00

Viszonylag elég korán megkezdődik a kopás a gerincben.

A porckorong vízkötő képessége már 30 éves kor felett eléggé lecsökken.

Ilyenkor a porckorong felpuhul és csökken a magassága is. A gerinc kopása miatt elég nagy fájdalom jöhet létre ami nagyon rontja az életminőséget. Nagyban korlátozza a munkavégzést, de akár meg is akadályozhatja. Azt tudni kell, hogy az életkor haladtával elhasználódnak a szövetek, sok vizet veszítenek és teljesen rugalmatlanná válnak. Az ízületeket borító porcszövetek is elkopnak.

De hogy milyen okai lehetnek a gerinc betegségeinek? Nézzük is meg!

- Lehet akár fejlődési rendellenesség. A csigolyák csontjának eltérése, nyitott gerinc
- A porcszövet minősége is megváltozhat.
- Csontbetegségek, anyagcsere eltérés, fertőzés
- Nagyobb sérülések
- Lehetnek más külső tényezők is mint elhízás, terhesség.

A gerincbetegségek és a hozzá társuló fájdalom oka csak az esetek mindössze 10-15%-ban köthető biztos anatómiai elemekhez, élettani változásokhoz. A gerincbetegségekkel kapcsolatos kapcsolatban a probléma az, hogy gyakran már betegségnek véljük azt is, ha nyak, hát vagy derékfájdalom jelentkezik. Pedig ezek is könnyedén lehetnek mindösse tünetek.

A spondylosis a gerinc kopásos megbetegedése.

A kopás mett jelentkező fájdalom jelentősen rontja a betegek életminőségét. Ez általában a kor előrehaladtával bekövetkezik. Azonban nem csak az öregedéshez köthető, hanem egyéb tényezők, pl. veleszületett adottságok, fejlődési rendellenességek, hormonális vagy keringési zavarok, fizikai túlterhelés vagy sérülés is befolyásolhatja a folyamatot. Így egyeseknél akár már fiatal korban kialakulhat, míg másoknál csak egészen idős korukban jelentkezik ez a probléma.

Gerincprobléma esetén érdemes mindenképpen figyelembe venni a természetes megoldásokat is, ugyanis azok nagyban javíthatnak a problémákon. A Gyógyfüves Mesterbalzsam lehet az egyik legjobb megoldás a gerinc problémákra. 12 nagyszerű gyógynövényt tartalmaz és ráadásul teljesen vegyszermentes.

 

Tudj meg többet a gerincről és a betegségeiről!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés