Menü

A gyógyteák fogyasztásának vannak előnyei

Sági Zsolt - HillVital
2019. 11. 08. 12:48:00

A természet adottságait mindig érdemes a lehető legjobb módon kihasználni.

Ha te is szereted a természetes dolgokat és szeretnéd megőrizni egészségedet, akkor a gyógyteák remek lehetőséget biztosítanak erre.

Számos növényből lehet gyógyteákat készíteni és mindegyiknek különböző hatása van. A gyógynövényes teák a nőkre kifejezetten jó hatással vannak, mivel a menstruáció számos kedvezőtlen tüneteit képesek enyhíteni. A rendszertelen menstruáció, az alhasi görcsök, és egyéb kellemetlen panaszok számtalan nő életét teszik pokollá minden hónapban, azonban lehetőség van arra, hogy ezeket hatékonyan kezeld. Ha ezekkel a problémáinkkal rögtön orvoshoz fordulunk, nagy valószínűséggel hormonális gyógyszeres kezelés lesz a vége, amely viszont nem mindig a legjobb megoldás.

Mi van abban az esetben, ha nem szedhetünk ilyesmit, vagy szimplán csak nem akarjuk hormonokkal terhelni szervezetünket?

A kérdésre a választ egy jó alternatívában, a gyógyteákban rejlik. Ismerd meg te is a gyógynövényes teák világát! Kifejezetten a leggyakoribb női bajokra nagyon jó a palástfű illetve a cickafark tea, amelyeket akár együtt is lehet fogyasztani, ha szereted a teákat. A palástfű tea számos, orvosilag bizonyított hatással bír, amelyek a menstruációs panaszok idején rendkívül jól jöhetnek. Menstruáció rendszertelensége esetén kúraszerűen, naponta 1-2 csészével érdemes ezt a gyógyteát fogyasztani.

A tea enyhíti a görcsöket, alhasi fájdalmakat, valamint jobb közérzetet nyújt a mindennapokban.

Ha babát szeretnél, akkor is ihatod, mivel semmilyen negatív hatása nincs a nemzésre. Erősíti a méhet, javítja a termékenységet és az esélyeket is. A ciklus 1. felében a peteérést, a 2.-ban a beágyazódást segíti, tehát már a terhesség alatt is fogyasztható. A palástfű tea további nagy előnye, hogy terhesség alatt történő fogyasztása csökkenti a vetélés, koraszülés kockázatát, amely sok nő esetében komoly probléma. Emellett mérsékli a PMS tüneteket is, mint például a mellfeszülés, hasfájás stb. Ezeken kívül nagyon jó még gyomor-és bélhurut esetén, hasmenésre, emésztési panaszokra és egyéb problémákra is. Próbáld ki te is a gyógyteákat!

A gyógytea fogyasztás előnyei

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!