Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A gyomorsav termelődés okai

2023. 12. 04. 15:22:00 hillvital.hu

Az optimális gyomorsavszint fontos az emésztés és a tápanyagok felszívódása szempontjából.

 

Túl kevés gyomorsav esetén emésztési problémák és tápanyaghiány léphet fel. Ugyanakkor túlzott gyomorsavtermelés gyomorfekélyekhez vagy más emésztőrendszeri problémákhoz vezethet.

 

A túlzott gyomorsavtermelés tünetei közé tartozhatnak a gyomorégés, a savas felböfögés, a puffadás, a gyomorégés utáni kellemetlen érzés és az étvágytalanság.

A gyomorsav termelődés okai

Tartalomhoz tartozó címkék: gyomorsav gyomorsav okai