Zseniális kínai kel salátarcept, amelyet érdemes elkészíteni.
Magas a fehérjetartalma, háromszor annyit tartalmaz, mint a fejes káposzta. Ezen kívül magas még a C-vitamin- és a karotintartalma. Könnyebben megemészthető, mint a többi káposztaféle.
Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükséged hozzá:
- 40 dkg kínai kel
- 1 fej lilahagyma
- 1 alma
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 teáskanál mustár
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Szedd ki a kínai kel torzsáját, és vágd vékony csíkokra. Vágd karikákra a hagymát, kockázd fel az almát, és vágd negyedekre az aszalt szilvát. Ezeket add hozzá a kínai kelhez. A tejfölt keverd össze a mustárral, a citromlével, tegyél hozzá egy kis sót, és a kapott mártást forgasd össze a zöldségekkel és a gyümölcsökkel. Érdemes behűtve tálalni.