Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Kínai kel saláta

2020. 04. 28. 09:26:00 Veress Máté - HillVital

Zseniális kínai kel salátarcept, amelyet érdemes elkészíteni.
 

Magas a fehérjetartalma, háromszor annyit tartalmaz, mint a fejes káposzta. Ezen kívül magas még a C-vitamin- és a karotintartalma. Könnyebben megemészthető, mint a többi káposztaféle. 
 

Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükséged hozzá:
 

- 40 dkg kínai kel
- 1 fej lilahagyma
- 1 alma
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 teáskanál mustár
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál citromlé

 

Elkészítés:

Szedd ki a kínai kel torzsáját, és vágd vékony csíkokra. Vágd karikákra a hagymát, kockázd fel az almát, és vágd negyedekre az aszalt szilvát. Ezeket add hozzá a kínai kelhez. A tejfölt keverd össze a mustárral, a citromlével, tegyél hozzá egy kis sót, és a kapott mártást forgasd össze a zöldségekkel és a gyümölcsökkel. Érdemes behűtve tálalni.  
 

A kínai kel hatása, és egy saláta recept