Egy valódi zsírgyilkos a kínai kel
A kínai kel háromszor annyi fehérjét tartalmaz mint a fejes káposzta. Nagyon sok C-vitamint, ásványi sót és karotint is tartalmaz. Az íze a fejes káposztáéra emlékeztet, a formája pedig hasonlít a rúdzellerre.
A kínai kel a saláták és szendvicsek közkedvelt alapanyaga. Nemcsak tavasszal és nyáron hanem ősszel és télen is kapható.
Nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, ezért nagyon jelentős táplálkozási értéke van. Nagyon magas az ásványisó tartalma, így a hidegebb hónapokban is kielégíti a vitaminszükségletet. Fogyókúrához illetve vegetáriánusoknak rendkívül jó mivel alacsony az energiatartalma és magas a telítő értéke. Mivel könnyedén emészthető, ezért 8 hónapos kisbabák is fogyaszthatják akár.
Rengeteg aminosavat, folsavat és béta karotint is tartalmaz de a legnagyobb előnye az a C-vitamin tartalma. A kalóriatartalma nagyon alacsony, ezért is hatásos akik fogyókúrázóknak. Magas rosttartalma miatt nagyszerű hatással van az emésztésre. Fogyasztása nem jár nagymértékű vércukorszint emelkedéssel. Nem is puffaszt sok más zöldséggel ellentétben. Előnye még, hogy nagyon hosszú ideig eltartható. A salátafejek néhány nap alatt összeesnek a kínai kel viszont hetekig is finom és ropogós marad. Elég sok fűszerezést elbír a kínai kel.
Fontos tudnod, hogy a kínai kel külső levelei nem fogyaszthatóak. Ezeket szedd le, valamint felhasználás előtt vágd le a levelek alsó végét.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
