Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

A kollagén hihetetlen hatásai

2021. 05. 13. 12:03:00 Veress Máté - HillVital

A kollagént nagyon széles körben alkalmazzák. Nagyon sok kozmetikai termék és étrend-kiegészítő alkalmazza mint összetevő.


Először is érdemes egy kicsit részletezni, hogy mi is pontosan a kollagén. A kollagén a testben legnagyobb mennyiségben megtalálható fehérje. A kötőszövetek egyik fő alkotóeleme. A kollagén megtalálható az izmokban ,a csontokban, a vérben, a bőrben és az emésztőrendszerben is. A kollagén biztosítja a rugalmasságot a bőrnek és segít az elhalt bőrsejtek kicserélését. Ez köti össze az izmokat, a porcokat és a szalagokat is. Általában a test „ragasztójának” szokták nevezni. Sajnos az öregedéssel a test kollagén termelése lelassul, épp emiatt jelennek meg ráncok az arcon valamit megereszkedik a bőr. Kiváló kollagénforrás a csontleves, a tojásfehérje és a halhús is.


Nézzük is, hogy milyen hatásokkal rendelkezik a kollagén:


A kollagénszint növelésével elérhető lehet, hogy a bőröd sokkal feszesebb legyen. Elősegíti a bőrsejtek regenerációját és a megújulását is. Segít a bőr öregedésének lassításában, nem lesz annyira száraz a bőr sem.

A csontok javarésze kollagénből épülnek fel, ez adja a csontok szerkezetét és ettől lesznek erősek. Persze az öregedéssel ahogy csökken a kollagén termelődés ugyanúgy mint a bőr, a csont is gyengül. Emiatt olyan probléma jöhet létre mint a csontritkulás és nő a csonttörés kockázata is.

A kollagén segít erősen tartani a porcokat és persze a segítségével megőrzik a rugalmasságukat is. Sajnos az ízületi problémák kockázata is nő a kollagén csökkenésével. Ilyenkor alakulhat ízületi kopás.

Az izomszövet nagyjából 1-105-át kollagén alkotja. Ahhoz, hogy az izom erős maradjon szüksége van erre a fehérjére. Tehát nagyon fontos az izmok tekintetében is a kollagén, hozzájárul az izomnövekedéshez is.

A kollagén erősíti a hajat, a fogakat és a körmöt is. Akár kollagén hiány miatt is kialakulhat a töredezett köröm. Megfelelő kollagén bevitellel erős és egészséges lehet a körmöd, a hajad és a fogaid is. Akár még a hajhullás is megakadályozható vele.  


Ha egyszerűen és könnyedén akarod bevinni a kollagént a szervezetedbe, akkor ki kell próbálnod neked is a HillVital Bounce italport.A kollagén hatásai.