Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek lehetnek a könyökfájdalom okai!

2021. 03. 09. 10:47:00 Veress Máté - HillVital

Többféle oka is lehet a könyökfájdalomnak. A legtöbb esetben egy fizikai használat okozhatja a fájdalmat. Nem is szükséges azonban erős igénybevétel a kialakuláshoz.

 

Ha valakinek olyan a foglalkozása, hogy folyamatosan ugyanazt a mozdulatot végzi egész nap, akkor is kialakulhat a könyökfájdalom. Több fajtája is van a könyökfájdalomnak mint pl. teniszkönyök vagy a könyökben lévő ízületek kopása.De szinte minden esetben a túlzott terhelés és a sérülések okozzák a fájdalom létrejöttét. Ha hirtelen terheljük meg az ízületeket, akkor az sose tesz jót az ízületeknek. Nagy súlyok cipelése is okozhat fájdalmat. Az ízületek sajnos az évtizedek alatt valamennyire elhasználódnak, elkopnak.

 

Az idő múlásával az inak és a szalagok veszíthetnek a rugalmasságukból. A torna, edzés mindenképpen ajánlott az izmoknak és a szalagoknak. Az edzés nélkül beszűkülnek az inak, merevebbé válnak és beszűkülnek. A fájdalmat általában az ismételt mozdulatok hozzák létre.

De hogyan is szokták kezelni a könyökfájdalmat? Nagyon hatásos lehet a begyulladt terület jegelése, ugyanis csökkenti a fájdalmat. Van aki rögtön gyógyszereket szed erre a fájdalomra is azonban vannak természetes krémek és balzsamok is. Ezek a természetes készítmények sokszor többet segíthetnek mint a gyógyszerek mivel semmiféle mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak.

 

Könyökfájdalom okai.