Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Bemutatjuk a legjobb természetes fájdalomcsillapítókat

2021. 08. 16. 13:19:00 Veress Máté - HilVital

Akár akut vagy akár krónikus fájdalommal küzdesz, az megkeseríti a mindennapokat. A fájdalomcsillapítók rendszeres szedése nem igazán ajánlott. Mindenképpen érdemes az alternatív gyógymódokat kipróbálni a panaszok esetén.
 

Lehet, hogy ez most furcsán hangzik, de az egyik legjobb módszer lehet a fájdalom csillapítására a mozgás. Egy kutatás szerint akár már heti háromszor fél óra mozgás nagyban javíthatja a fájdalomtűrő képességet.

 

Ebben az esetben az agy sokkal kisebbnek érzékeli a fájdalmat és így nem fogja annyira befolyásolni az életminőséget.


Nagyon hatékony módszer a
masszázs is. Egy újabb kutatás szerint a masszázsterápia egy rendkívül ajánlott a fájdalomenyhítő módszer. A masszázs segít a fizikai fájdalmat legyőzni de az érzelmi részével is segít megküzdeni.


A rendszeres meditáció is sokat segít a fájdalom csökkentésében. Nem is muszáj annyira sok időt rászánni, ennél ugyanis inkább a rendszeresség a fontos. Már heti négyszer 20 perc meditáció nagyon jó eredményeket hozhat.
A hideg és a melegterápia egy nagyon jó módszer még manapság is. A hideg összehúzza az ereket, lassítja a vérkeringést és általában a duzzanatot és a gyulladást lehet vele csillapítani. A melegnek más hatása van. Serkenti valamint élénkíti a keringést is. A merev és a fájó izmok valamint ízületek kellemetlenségei is enyhíthetőek a melegterápiával. A hideget rövidebb ideig kell használni, a meleget pedig hosszabb ideig.

Az étrend sem mindegy, ugyanis az egészséges étkezés is fontos. Vannak gyulladáscsökkentő ételek is amelyekkel kifejezetten enyhíteni lehet a fájdalmon. Ebben az esetben az étrendnek legnagyobb részben gyümölcsökből, zöldségekből valamint teljes kiőrlésű gabonákból kell állnia. Mindenképpen minél több növényből készült fogást kell fogyasztani és ajánlott kerülni a feldolgozott és a finomított élelmiszereket. A gyorsételek fogyasztása is kerülendő vagy legalábbis érdemes minimálisra csökkenteni.
   

Ismerd meg a legjobb természetes fájdalomcsillapítókat