Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A gyógyszerek alkalmazása

2021. 05. 26. 11:40:00 Sági Zsolt - HillVital

Gyógyszerfüggőség és hipochondria a modern ember betegségei, amely abban nyilvánul meg, hogy nincs olyan nap, amikor ne nyúlnánk a fájdalomcsillapító vagy a nyugtató, a görcsoldó, és még sorolhatnánk mi után.
 

A napot pirulákkal kezdjük, a napot gyógyszerekkel zárjuk, és még nap közben is itt-ott bekapunk egyet belőlük.
 

Nem törődve testünkkel, nem törődve a mellékhatásokkal. Talán 25 évesen még nem tartjuk problémának a rengeteg bevitt szintetikát, de sajnos majd később megérezzük a hatását, ami nem lesz pozitív. Érdemes már fiatalon kerülni a gyógyszereket, tanuljunk a gyógynövényekről, helyettesítsük természetes anyagokkal a fájdalom csökkentését.
 

Sokan úgy érzik, hogy csak a gyógyszer jelenti számukra a gyógyírt a fájdalomra, vagy a bármilyen felmerült problémájukra.

Nem hiszik el a gyógynövények és a régi praktikák hatásait, nekik le kell nyelni valami szintetikus, patikában vásárolt anyagot ahhoz, hogy jobban és jobbnak, teljesebbnek, egészségesnek érezzék magukat. Ezekben az esetekben tulajdonképpen arról van szó, hogy őket az a tudat nyugtatja meg, hogy bevettek valamit, ami segíteni fog rajtuk. Természetesen ez fordítva is működhet, amikor már tényleg gyógyszerhez kell nyúlni, mert már olyan szintű a megbetegedés, azonban a páciens csak a természetes anyagok használatával próbálja enyhíteni tüneteit.

 

Fontos, hogy a gyógyszerfüggőkkel megértessük, hogy néha pusztán egy kellemes séta, vagy egy kiszellőztetett szoba vagy egy tea képes elmulasztani a fejfájást.
 

Figyeljük meg egy héten, hogy mennyi gyógyszert viszünk be a szervezetünkben, írjuk le azt, majd a hét végével nézzük át a papírt és gondoljuk végig, hogy valóban mekkora szükség volt ezekre a tablettákra. Majd a következő héten próbáljuk tudatosan csökkenteni a bevitt gyógyszereket.

Amikor nyúlnánk a táskába a piruláért a munkahelyen, csak jusson eszünkbe a listánk, és gondolkodjunk el, hogy milyen más módon érhetjük el, hogy például elmulasszuk a fejfájást. Nyújtózzunk egyet, nyissuk ki az ablakot, igyunk egy pohár vizet, sétáljunk 10 percet.

Egyrészt el fogjuk felejteni a fejfájás kiváltóját, a stressz eltűnik testünkből, és nyugodtabban folytathatjuk a munkát. Hasonlóan az esti rutinnál, ne vegyük be a 3 -féle nyugtatót, hanem sétáljunk egyet, igyunk egy kis adag citromfűteát, tegyünk az ágyunk mellé levendulát és máris könnyebben fogunk elaludni.
 

Fontos az önkontroll.

Ha 5 perc után nem jött még álom a szemünkre, ne mondjuk, hogy ezek hatástalan anyagok... Hidd el, reggel sokkal frissebben fogsz ébredni, ha nem vettél be tablettát. Önkontrollal is segíthetünk magunkon, keressük meg a határokat, és legalább csökkentsük az adagokat. Nem kell rutinszerűen a gyógyszerért nyúlni, ha kicsit elkezd lüktetni a fejünk. Sok veszélynek tesszük ki szervezetünket, ha állandóan gyógyszert szedünk. A fájdalomcsillapító nem állandó használatra való, nem kell, hogy szervezetünk teljesen hozzászokjon.
 

Gyógyszerfüggőség és hipochondria