A nyár veszélyei
HillVital
2017. 07. 04. 11:03:00
Vannak ételek, amelyek alaposabb tisztítást igényelnek.
Ilyenek például a leveles zöldségek. Ezeket folyóvízzel szabad mosni. Ezek között nemcsak por, föld bújhat meg, hanem rovarok, sőt veszélyes baktériumok is. Vagy a görögdinnye héjáról, például lékelésnél a szennyeződés könnyen belekerülhet a gyümölcsbe, s ezáltal kórokozó is.
Vigyázni kell a grillezéssel, a szabad tűzön való sütéssel is. Kívülről gyakran megégetjük a húst, holott a belseje még szinte nyers, ahol nem pusztulnak el a kórokozók. Érdemes alacsonyabb hőfokon, de hosszabb ideig sütni a húsokat.
A tükörtojás csak akkor biztonságos, ha a fehérje teljesen átsült, a sárgája meg már zselésedni kezd. Pontosan a szalmonellafertőzés miatt. Ezért biztonságosabb a tubusos vagy flakonos majonéz nyáron, mint a frissen készült.
Ha mégis mi magunk készítjük, csak friss tojást használjunk, és egyből tegyük a hűtőbe, és ne tartogassuk sokáig.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A téli időszak igazán megviselheti a bőrünket, főleg az arcunkat és a kezünket. Emiatt összegyűjtöttünk néhány hasznos információt melyekre érdemes odafigyelni.