Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Röviden a pánikbetegségről

Röviden a pánikbetegségről

HillVital
2016. 08. 23. 13:06:00
Röviden a pánikbetegségről

Mi a pánikbetegség, hogyan lehet megkülönböztetni a „valódi, szervi eredetű" betegségektől? Cikkünkben erre keressük a választ.
Tovább…

Pánik, szorongás, esetleg halálfélelem? Bizonyára sokan átélték már ezeket a tüneteket életük során.
 

A pánik egy hirtelen támadó, igen erős szorongás, melyet szervi tünetek kísérnek. Ezek rohamszerűen jönnek elő, ezek az ún. pánikrohamok. 

Azokat, akiknél többször megismétlődik ez a fajta roham, pánikbetegeknek nevezzük. Pánikbetegségről akkor beszélünk, ha a rohamok váratlanul és ismétlődően jelennek meg, vagy ha a roham után állandósul a következő rohamtól való félelem. A pánikbetegség akár örökletes is lehet, ami azt mutatja, hogy valamilyen genetikai variáció is szerepet játszhat a tünetek megjelenésében. De bármilyen családon belüli előzmény nélkül is megjelenhet a pánikbetegség.
 

Melyek a pánikroham tünetei?
 

Szapora szívverés, fulladás, légszomj, izzadás, remegés, reszketés, zsibbadás, „hangyamászás” érzése, érzéketlenség, mellkasi fájdalom, hányinger, hasi tünetek, szédülés, bizonytalanság, ájulásérzés, ájulástól való félelem, halálfélelem, hideg- vagy hőhullámok, önkontroll elvesztésétől való félelem.

Mit tehetünk a tünetek enyhítésére? Az emberek nagy részénél kezelés nélkül is elmúlhatnak a rohamok, de vannak, akiknél nem.  Súlyosabb eseteknél kognitív viselkedésterápiával megtanulhatja a beteg, hogy hogyan csökkentheti a szorongását. Néhány esetben elég csak feltárni a rohamok lelki hátterét, és ez segíthet megszabadulni a betegségtől.

A heti rendszerességgel végzett intenzív testmozgás vagy a rendszeres kiadós séta is előnyös lehet. Az intenzív mozgás által felszabadult endorfin önmagában is jó hatású, de az egészséges táplálkozásra és a testsúly normalizálására is figyelniük kell a pánikbetegségben szenvedőknek. Ezen kívül a fényterápia is hasznos lehet. A beteg, ha teheti, tartózkodjon napi egy-két órát napfényen, de hatékony lehet az erős és folyamatosan világító műfény is. A tévé és a monitor ebből a szempontból nem megfelelő. A család és a barátok támogatása szintén segítheti a gyógyulási folyamatot.

A pánikbetegséggel együtt járhat más pszichés eredetű betegség is. Ilyenek pl.: klinikai depresszió, alkoholizmus, drogfüggőség. Sajnos a pánikbetegek 30%-a rendszeres alkoholfogyasztó, és 17%-uk kínjai enyhítésére használ valamilyen drogot.

Érdemes tudni, hogy a pánikrohamok az egészséges szervezetre nem jelentenek valódi veszélyt, viszont az ismétlődő pánikrohamoknak súlyos következményei lehetnek. 
A pánikbetegség tulajdonságai.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.