Menü

A parlagfűvel összetéveszthető növények

HillVital
2017. 08. 23. 12:24:00

A parlagfű az alábbi növényekkel téveszthető könnyen össze.

Vadkender 
Gyakran előfordul, hogy sokan - helytelenül- a parlagfüvet nevezik vadkendernek. A vadkender gyengén allergén gyom, de alig hasonlít a parlagfűre. A vadkender a termesztett rostkender elvadult változata, a kenderfélék családjába tartozó kétlaki növény. A parlagfű pedig a fészkes virágzatúak családjába tartozik.

Fekete üröm 

A parlagfüvet a gyomnövények közül leggyakrabban a fekete ürömmel tévesztik össze, amely ugyancsak erősen allergén hatású növény. Virágzásának időpontja egybeesik a parlagfű virágzásával (július közepétől - október elejéig), de jóval kevesebb allergiás megbetegedést okoz, mint a parlagfű. Szára, levélzete alapján a parlagfűtől jól megkülönböztethető. Szára vörösesbarna, hengeres, pelyhesen szőrözött, leveleinek felső oldala sötétzöld, a parlagfű leveleinél sötétebb színű. A fiatal növények könnyen megkülönböztethetőek. A fekete üröm első levelei fűrészfogasak.

Fehér üröm 

A fehér üröm is a fészkesvirágzatúak család­jába tartozó növény. Hazánkban útszéleken, parlagokon, száraz gyepeken gyakori nö­vény. Szántóföldeken is előfordul, de ott nem tud megélni. Évelő, félcserjés, vastag, fásodó, erős gyök­törzses növény. A növény a fénylő, selymes szőrzettől ezüstösen szürke színű.

Gilisztaűző varádics 

Hazánk egész területén megtalálható faj, amely helyenként gyomosít is. Évelő, a fész­kesek családjába tartozó, rendszerint vastag, ágas, ferde gyöktörzsű növény. Mereven felálló, többnyire csoportosan növő, 40-160 cm magas szárakkal.

Bársonyka vagy büdöske 

A parlagfű virágzás előtt könnyen összetéveszthető a ker­tekben, lakott területeken fellelhető, ugyancsak fészkes virágzatú bársonykával, elterjedtebb ne­vén a büdöskével. A büdöske jóval alacso­nyabbra növő, erőteljes, felálló ágas, zöld szárú, kopasz, szagos dísznövény. A hasonlóság már palánta korában észrevehető, különösen a levélzeten. 

Parlagfűre hasonlító növények - Fekete üröm

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.