Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A pikkelysömör tünetei és kezelése

2021. 05. 27. 10:42:00 Veress Máté - HillVital

Hogy mi is az a pikkelysömör?

 

A pikkelysömör sajnos egy gyakori bőrbetegség ami egyelőre nem gyógyítható. A pikkelysömör a bőrön, foltokban jelenik meg. Leginkább a fejbőrön és a hajlatokban jelenik meg. A bőrből egy kicsit kitüremkedő, élesen körülhatárolt vörös foltok jelennek meg. Nem szabad lekaparni, mivel alatta sok apró vérző pont található. Eleinte csak kis vörös foltokban jelenik meg ami nyomásra elhalványodik, aztán idővel lehullik mint a korpa.

 

Ahogy terjed és súlyosabbá válik, úgy más és más formákat vesz fel. Eleinte pontokban, aztán csepp alakokban, majd pénzérme méretűek, ezután szétterjed és összefüggő területet kezd el alkotni, a legsúlyosabb esetben pedig nem marad egészséges bőrfelület a testen.A kezelése mindig a pikkelysömör súlyosságától függ. Amikor még csak a kezdeti stádiumban jár valaki, akkor elég külsőleg alkalmazható természetes krémeket használni. Sok orvos ajánl gyógyszert pikkelysömör ellen ám azt tudni kell, hogy a pikkelysömör egy belső betegség amit megfelelő táplálkozással kordában lehet tartani.

Fontos, hogy elkerüld a finomított ételeket és az adalékanyagokat. Fogyassz sok fehérjét, az állati fehérjék aminosav összetétele közelebb áll az emberi anyagcsere során előállított fehérjékhez, mint a növényi fehérjék. A húsok közül csak könnyűeket fogyassz pl: marha, szárnyas, vadhús. Az algafélék is jó hatással vannak a pikkelysömörre ami segít enyhíteni a kialakult tüneteket.

A külsőleges kezelésben nagyban segíthet a
HillVital Psorisoft balzsama
ami 11 gyógynövényt tartalmaz amelyek nagyszerűen felerősítik egymást. A Psorisoft balzsam már sok vásárlónknak segített a pikkelysömör enyhítésében. Próbáld ki te is a Psorisoft balzsamot. Magyarország egész területén ingyenesen a házhozszállítás.


 

A pikkelysömör kezelése és tünetei.