Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A szódabikarbóna különböző felhasználási módjai

2020. 11. 05. 09:22:00 Veress Máté - HillVital

A szódabikarbónát nem csak étkezésre használhatjuk fel, hanem több különböző területen is bevethetjük.

Adagoljunk a mosogatógépbe egy csésze szódabikarbónát, így megszabadulunk a poharak kellemetlen szagától.

Könnyen megtisztíthatjuk az odaégett fazekat szódabikarbóna segítségével. Töltsünk egy fél pohár szódabikarbónát a fazékba, öntsünk hozzá egy kevés vizet, és tegyük fel főni. Ha szükséges, kétszer ismételjük meg ezt a műveletet.

Ha bepenészednek a könyveink, szórjuk be a lapok között egy kevés szódabikarbónával, majd tegyük bele egy papírzacskóba, és zárjuk le. Néhány nap múlva vegyük ki, poroljuk ki a lapok közül a penészt, és tegyük ki a napra.

Ha ki akarjuk takarítani mikrót a szennyeződésektől, tegyünk bele egy pohár vizet, keverjünk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, majd indítsuk el a mikrót nagy fokozaton 3-5 percre. (Ja, van még olyan, aki használ mikrót?!)

Szódabikarbóna segítségével könnyen letörölhetjük a falról a különböző foltokat, szennyeződéseket. Egy nedves szivacsra szórjunk egy kevés szódabikarbónát, és dörzsöljük át vele a foltot. Hagyjuk egy keveset állni, majd mossuk le tiszta vízzel.
 


Ha a paradicsomok földjét megszórjuk egy kevés szódabikarbónával, majd megöntözzük, sokkal édesebb lesz a paradicsom, és bővebb lesz a termés.

A kellemetlen lábszag elkerülése érdekében szórjuk be a cipőnket egy kevés szódabikarbónával. Majd 5 liter vízhez keverjünk 2-3 evőkanál szódabikarbónát, és ebben áztassuk a lábunkat.

Szódabikarbóna segítségével érdekes gyerekgyurmát készíthetünk. Keverjünk el két rész szódabikarbónát, egy rész kukoricakeményítőt 1 ¼ rész vízzel. Formázzunk gyúrható masszát belőle, majd várjuk meg, míg kihűl, és máris gyurmázhat a gyerek.

A szódabikarbóna felhasználása