Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A teafaolaj

A teafaolaj

Sági Zsolt - HillVital
2021. 03. 18. 12:56:00

A teafaolaj eredeti származási helye Ausztrália, ahol az ott élő őslakosok évszázadok óta gyógyításra alkalmazták.
 

A teafa és a teafaolaj
 

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia, avagy Ausztrál teafa leveleiből préselt illóolaj. Jellegzetes, friss, kámforos illattal, és halvány sárgás, vagy áttetsző színnel rendelkezik. Az ott élő őslakosok hosszú ideje alkalmazták már, azonban a világ csak a huszadik század második felében kezdett el vele megismerkedni.
 

A teafaolaj belsőleg elfogyasztva mérgező hatásúnak bizonyul. Korábban ezzel nem voltak tisztában, ezért belsőleg is fogyasztották. Mikor kiderült, hogy a benne megtalálható hatóanyagok egyike enyhe mérgező hatással rendelkezik, azóta nem javasolják belsőleges fogyasztását.
 

Külsőleg alkalmazva azonban igazán lenyűgöző gyógyhatásokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően számos kozmetikai termékben, samponban, arctisztítóban megtalálható. Önmagában is megvásárolható és alkalmazható különféle bőrgyógyászati problémák, fertőzések kezelésére. Ezt annak köszönheti, hogy antibakteriális, gombaölő, valamint fertőtlenítő hatással is rendelkezik.
 

Úgy tartják, hogy a teafaolaj közel 100 olyan vegyülettel rendelkezik, melyek gyógyító hatásúak lehetnek. Egyes kutatások szerint a teafaolaj képes elpusztítani egyes olyan baktériumokat, melyek antibiotikum rezisztensek. Emellett hatékonyan kezelhető vele a körömgomba, valamint a pattanások is.
 

Mire használható fel a teafaolaj?

A teafaolaj igen hatékonyan felhasználható olyan betegségek kezelésére, mint például a korpásodás, herpesz, gombás fertőzések, valamint az ínygyulladás.
 

Érdemes azonban óvatosnak lenni vele, ugyanis nincs tudományos meghatározva, hogy mekkora mennyiség bizonyosul biztonságosnak. Kozmetikai termékekben mindössze 5-10 százalék körüli koncentrációban található meg. Ez azonban attól függően változhat, hogy mire ajánlják. Pattanások ellen egy alacsonyabb koncentrációs is elégnek bizonyul. 100%-os teafaolaj csak körömgomba kezelésére ajánlott.
 

Érdemes azonban azzal is tisztába lenni, hogy annak köszönhetően, hogy a teafaolaj ilyen hatékony, egyeseknél allergiás reakciókat okozhat. Kipirosodás, viszketés, valamint hólyagosodás is megjelenhet. Mielőtt alkalmaznánk, érdemes egy bőrpróbát végezni.
 

A teafaolaj

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!