Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A túrázás melletti érvek

2021. 03. 18. 14:30:00 Veress Máté - HillVital

Egyáltalán nem idejétmúlt és régimódi dolog a túrázás. Egyaránt a fiatalok és az öregek is űzik ezt az időtöltést. 
 

Hazánkban is egyre többet húznak túracipőt, hogy kikapcsolódjanak egy kicsit. Itt Magyarországon is számos túraútvonal van amiket meg kell neked is ismerned valamint ennek a testmozgásnak a pozitív hatásait.

Tudnod kell, hogy a túrázás erősíti az immunrendszert és csökkenti a szívinfarktus valamint a daganatos betegségek kialakulásának esélyeit. Az emésztést és az anyagcserét is stabilizálja. Mérsékeli a „rossz” koleszterinszint, a vércukor és a vérnyomás szintjét is.


Csökken vele a csontritkulás és a légúti betegségek kialakulásának az esélyei is. Különösen jó hatással van az agyra is, mivel javítja az oxigénellátást ezáltal nőhet a szellemi teljesítőképesség is. Csökkenhet az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór veszélye is. Ezzel a mozgással csökkenthető a depresszió is és semmiféle mellékhatása nincsen.

Nagyon ajánlott a túrázás az iskolásoknak mivel sokkal jobban fognak tudni koncentrálni a tanulásra és a teljesítményük is jobb lesz. Akik szellemi munkát végeznek azok is sok javulást tapasztalhatnak, sokkal jobban tudnak majd koncentrálni és délután sem fognak elfáradni a számítógép előtt. Az időseknek pedig azért jó, mert meghosszabbítja a minőségi életet. Érdemes tehát a jobb időkben heti 1 túrát beiktatni a betegségek megelőzésének érdekében.  
 
Nem szabad megfeledkezni a veszélyekről sem. Nagyon fontos, hogy megfelelő útvonalat válassz és reálisan mérd fel a távot, nehogy túlerőltesd magad. Kezdőként mindig maradj a csoporttal és ne menj a saját fejed után. Ha ezeket az apró szabályokat betartod, meglátod nagyon jó túrák várnak rád.

A túrázás melletti érvek