Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért is annyira fontos a zöld életmód?

2022. 01. 27. 09:40:00 Veress Máté - HillVital

Biztosan te is sok környezetvédő reklámot látsz mindenfelé, azonban ez tényleg fontos. Át kell látni a fontosságát, és muszáj arra törekedni, hogy a berögzült megoldások helyett tégy valamit te is a környezet védelme érdekében. Ez nem csupán a lelkiismeretnek tesz jót, hanem a saját szervezetednek is.

 

Érdemes megemlíteni az ökológiai lábnyomot. Ez egy nagyon képszerű hasonlat, mivel ahogy használjuk a Földet az úgy egyre jobban kimerül. Az ökológiai lábnyom az az érték, amiből kiderül, hogy a jelenlegi életmódunk és a szokásaink mellett mennyire használjuk ki a Föld erőforrásait. Ez a mérőszám nagyon magas a fejlettebb országokban. Tehát több vízre, földre lenne szükség mint amennyi a rendelkezésre áll. Mindenkinek felelőssége az, hogy változtassunk ezen.Mutatunk most néhány könnyedén megvalósítható lépést is:


- Részesítsd előnyben a helyi gazdaságokat: Érdemes törekedni a haza termékek vásárlására. Ha itthoni idénytermékeket vásárolsz, akkor az is egy lépés előre, mivel egyrészt az elköltött pénz a magyar gazdaságba jut. És sokkal egészségesebb is, mint a vegyszeres élelmiszerek.

 

- Csökkenteni kell hulladékmennyiséget: Mindent amit lehet gyűjts szelektíven. Ha választhatsz, akkor olyan terméket vásárolj ami nincsen fölöslegesen csomagolva. Már sok olyan terméket lehet kapni amelyek kifejezetten környezetbarát csomagolással rendelkeznek.
 

- A fogyasztás átgondolása: Érdemes arra törekedni, hogy csak annyi élelmiszert vásárolj amire szükséged is van.
 

Érdemes gondolni az utódokra is, és egy élhető világot hagyni rájuk. Tehát mindenki felelőssége, hogy a Föld ne legyen kiszipolyozva. Ha már csak egyetlen lépést teszel előre ebbe az irányba, akkor már az is valami és hátha az ismerőseid és családtagjaid is követnek ebben.

A zöld életmód fontossága.