Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek az ajánlott sófajták minden ember számára

2023. 12. 04. 21:48:00 hillvital.hu

A fenti álláspont valóban igaz, de csak a közönséges asztali konyhasóra.
 

A konyhasó

 

A konyhasó, avagy a nátrium-klorid a legismertebb sófajta. Az emberek nagy része ezt használja az ételek ízesítésére Ez egy mesterségesen előállított sófajta, jellemzően erőteljes, csípősen sós ízzel rendelkezik. Nem rendelkezik viszont értékes ásványi anyagokkal. Sok káros anyagot tartalmaz, mértéktelen fogyasztása egészségügyi kockázatot rejt, ezért a legjobb, ha elfelejtjük.
 

De akkor mivel sózzuk az ételeinket?

Manapság már többféle só áll a rendelkezésünkre, amelyek nem károsak az egészségünkre nézve, sőt, hasznosak. Ismerkedjünk meg ezekkel!
 

Parajdi só

A parajdi só valamikor Magyarország egyik büszkesége volt, amelyet mai napig is bányásznak Erdélyben, a híres parajdi sóbányában. A világ egyik legjobb minőségű sófajtája, amely 84 különféle értékes ásványi anyagot tartalmaz. Ennek köszönhető, hogy rendkívül egészséges és hasznos a szervezet számára. A parajdi só egy természetes, kellemes ízű sófajta, de aromája nem túl erőteljes. Ma már hazánkban is újra egyre több helyen megvásárolható.

 

Himalája só

A Himalája sót a Himalája sóbányáiban bányásszák, kézzel nyerik ki a földből. A tudomány állása szerint jelenleg az egyik legértékesebb sófajta. Természetes, semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. Mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évezredek alatt. Akárcsak a parajdi só, 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, és rendkívül kellemes ízzel rendelkezik.

A „mértéktelen sófogyasztás” ebben a formában nem igaz, és meglehetősen pongyola megfogalmazás, hiszen a káros sóból minimális mennyiség is káros, a jótékony sóból a nagy mennyiség nemhogy káros, hanem kifejezetten kívánatos! 
 

Különböző sófajták