Menü

Beszéljünk az alacsony vérnyomásról!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 02. 18. 13:01:00

Most beszéljünk az alacsony vérnyomásról!

A krónikus alacsony vérnyomás (hypotónia) akkor mondható ki, ha a szisztolés vérnyomás (első érték) nők esetében 100 Hgmm vagy annál alacsonyabb, férfiak esetében 110 Hgmm vagy kevesebb, a diasztolés értéktől (második érték) függetlenül.

Az egy alkalommal mért kóros érték nem tekinthető kórjelzőnek, ugyanis az aktuális vérnyomásértékeket számos külső és belső tényező módosíthatja.

Leginkább fiatal nőknél fordul elő.  A krónikus alacsony vérnyomás is különböző kórállapotok előidézője lehet, leginkább az agyi teljesítmény csökkenése, a motiváció szegénysége és a gondolkodás lassúsága miatt. Ezek a megállapítások szigorúan csak az állandó alacsony vérnyomásra jellemzőek, nem tartozik ide az, amely egyes testhelyzetekben jelentkező átmeneti hirtelen vérnyomásesést jelent.

Az idült hypotonia lehet tünetmentes, ilyenkor kezelést nem igényel.

A krónikus alacsony vérnyomás elsősorban az agyi funkciókat károsítja, megnehezítve ezzel a beteg életét, a mindennapi tevékenységek elvégzését.

Tünetei: fáradékonyság, nyugtalanság, csökkent szellemi terhelhetőség, a cselekvőkészség csökkenése, a motiváció hiánya.

Reggel gyakori a szédülés, a heves szívdobogásérzés, a légszomj, az étvágy csökkenése, jelentkezhet émelygés, hányinger is. A betegek kezei és lábai gyakran hűvösek, a hidegre érzékenyek. Az általános közérzet rossznak mondható. A kor előrehaladtával az alacsony vérnyomás fokozza a demencia (időskori elbutulás) kialakulásának veszélyét.

Az alacsony vérnyomás kezelése

Egyelőre nincs teljesen megbízható, bevált terápia amivel kezelni lehetne. Viszont helyette rendelkezésre állnak olyan általános tanácsok, amelyek segítségével javítani tudunk a helyzeten.

Sport: A szabadidő aktív eltöltése nem csak alacsony vérnyomás, de számos más betegség esetén is a hasznunkra lehet. Elsősorban javasolt olyan mozgásformát választani, amelyek a szív-, és vérkeringési rendszert edzik. Ilyen lehet például a futás, kocogás, séta, kerékpározás, úszás.

Folyadékfogyasztás: A kellő mértékű folyadékfogyasztás nem csak az alacsony vérnyomás esetén segíthet. A szervezetnek is szüksége van rá, így igazából elengedhetetlen az egészséges működéséhez. Ehhez a legmegfelelőbb választás a különböző vizek. Naponta 2,5 - 3 liter elfogyasztása javasolt.
 

Az alacsony vérnyomásról

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.