Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Állítsd vissza a szervezeted egyensúlyát!

2023. 12. 04. 22:49:00 hillvital.hu

Ha felgyülemlik a sav a szervezetben, akkor nyilván nem tud megfelelően működni, ezért fontos fent tartani az egyensúlyt.
 

A szervezet egyensúlyának fent tartását 75%-ban lúgosító ételek befolyásolják (zöldségek, levesek, citrom), a maradék 25%-ot pedig a savas ételek adják. Érdemes ezt az arányt betartani, ha azt akarjuk, hogy a szervezetünk ellenálljon a betegségeknek. Ismerj meg egy nagyon egyszerű lúgosító receptet.
 

Létünkhöz az elfogyasztott ételeinkből, italainkból származó cukrok és zsírok oxidációja során nyerjünk energiánkat, miközben a szervezetünkben savak is keletkeznek. Optimális energiatermelés esetén ennek a folyamatnak a lezajlása során szénsav és víz képződik. A táplálékainkból származó szerves savak is szénsavvá alakulnak. Ez a típusú sav nem termeli meg a szervezetet, ugyanis kilélegezzük. Azonban oxigénhiány esetén a energiatermelési folyamat már nem zökkenőmentes. Ennek következményeként melléktermékként olyan savak is létrejönnek, melyeket a szervezetünk a légutakon keresztül már nem képes kiválasztani. Ilyen sav lehet például a tejsav illetve a ketonsav.

A savasodást gyakran igen árulkodó tünetek követik, melyek figyelmeztetnek bennünket.


A jelek a következők lehetnek:

 

- Kimerültség, fáradtságérzet
- Izom fájdalmak
- Ízületi fájdalmak 
- Depresszió
- Asztmás tünetek

 

Zeller turmix

Csupán 3 hozzávalóra van szükségünk:

1. 3 zeller szár
2. egy fél citrom
3. egy negyed fej káposzta, ami lehet akár vörös is

 

Elkészítése annyiban merül ki, hogy csupán összeturmixoljuk a hozzávalókat. Ha sűrű lenne, akkor önthetünk hozzá egy kis vizet. Számos egészségügyi hatása van. A káposztának magas A-vitamin tartalma van, ezért egészségesen tartja a fogakat és a csontokat. A zeller rendkívüli C-vitamin-forrás, a citrom pedig méregtelenít, valamint lúgosít, bármilyen italba tesszük bele. Együtt ez a 3 pedig összeadva, egy nagyon hatásos italt ad.