Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az Aloe Vera felhasználása

2020. 02. 18. 13:21:00 Sági Zsolt - HillVital

Most azt nézzük meg, hogy használhatjuk fel az aloe vera-t!

Friss Aloe Vera- levél:

A legjobb, ha otthon nevelünk magunknak növényt. Igaz, csak kb. 3 év után lesz felhasználható. Kisebb égési sérülésekre tökéletese a friss levél.
Az Aloe Verának a friss levelét a reformkonyhában is felhasználhatjuk. Nagyszerű vérzéscsillapító, fertőtlenítő és a sebgyógyulást is felgyorsítja.
 

Aloe Vera gél

A növény frissen levágott leveléből nyerik. A gélt meg lehet inni, rengeteg jótékony hatást kifejtve ezáltal. Az Aloe Vera gélt külsőleg a bőrre kenve is fel lehet felhasználni, különböző bőrproblémáknál, rovarcsípésénél, leégésnél, valamint égési sebekre.
 

Aloe lé

Ebből a termékből egyre nagyobb a választék. Vannak gyártók, akik gyümölcsaromákkal keverik, de van, aki vízzel hígítja a sűrítményt. Lehetőleg minél sűrűbb koncentrációban tartalmazza a növényt. Figyeljünk az arányra, ami remélhetőleg fel van tüntetve a csomagoláson.
 

Aloe Vera kozmetikumok

Rengeteg arc- és testápoló krémet találunk a boltokban, melyek Aloe Verát is tartalmaznak. Itt is azt tanácsoljuk, hogy nézzük meg, hogy milyen arányban tartalmazzák a növényt, mert sokszor csak egy minimálisat tesznek bele a gyártók, hogy könnyebben eladják.
 

Aloe Vera szájvíz és fogkrém

Ha olyan terméket látunk, amelyikben tényleg van Aloe Vera megfelelő mennyiségben, érdemes megvásárolni, mert lelohasztja a fogínygyulladást, és megelőzi a kórokozók elszaporodását.
 

Aloe Vera olajok

Az Aloe Vera olaj a bőrre juttatva fejti ki jótékony hatását. Ezt mi is el tudjuk készíteni, csak kell hozzá bázisolaj, ami lehet jojoba-, szezám- vagy más olaj. A növényi részeket nyomjuk ki, keverjük a bázisolajba, majd vigyük fel a bőrre. Ezt az olajat mindig csak frissen használjuk fel!
 

Az aloe vera felhasználása. A növény frissen levágott leveléből nyerik. A gélt meg lehet inni, rengeteg jótékony hatást kifejtve ezáltal.