Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az aloe vera összetevőinek hatása az emberi szervezetre

2023. 02. 09. 14:27:00 Veress Máté - HillVital
 
Cikkek a témában
 

Az Aloe vera növénynek számos pozitív és sajnos negatív hatása is lehet az emberi szervezetre. Az Aloe vera kivonatának fő pozitív és negatív hatásai a következők:
 

Pozitív hatások:
 

Bőrgyógyászat: Az Aloe vera gyulladáscsökkentő, antibakteriális és hidratáló hatásai révén számos bőrproblémára jelenthet megoldást. A bőrgyulladásokat és irritációkat enyhítheti, javíthatja a bőr hidratáltságát, és a sebgyógyulást is elősegítheti. Az Aloe vera kivonatot bőrnyugtató hatásának köszönhetően a napégés, a bőrfertőzések és az égési sérülések kezelésére is alkalmazhatod.
 

Emésztőrendszer: Az Aloe vera nyugtató hatással bír a gyomorra és a bélrendszerre, amely segíthet enyhíteni a gyomorpanaszokat, mint például a refluxot és a gyomorégést, valamint javíthatja a bélrendszer működését. Az Aloe vera nyugtató hatása révén segíthet csökkenteni a bélrendszeri görcsöket, valamint elősegítheti a bélrendszeri perisztaltikát, amely fontos szerepet játszik a székrekedés kezelésében.
 

Immunrendszer: Immunerősítő hatásokat mutat, amely segítheti a szervezetet a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. Az Aloe vera kivonatban található poliszacharidok, aminosavak és nyomelemek hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, és növelhetik a szervezet védekezőképességét a különböző betegségekkel szemben.


Az aloe vera hatásai a szervezetre.


Negatív hatások:

 

Belső használat esetén gyomorpanaszok: Az Aloe vera belső használata esetén számos embernél okozhat gyomorpanaszokat, például hányingert, hasmenést és hasi fájdalmat. Az Aloe vera kivonat belső használata esetén jelentkező mellékhatásokat a növényben található anthraquinonok okozzák, amelyek a bélrendszerben megemelhetik a perisztaltikát és a végbél nyálkahártyáját irritálhatják.
 

Terhesség és szoptatás alatt: Az Aloe vera terhesség és szoptatás alatt történő használata kapcsán jelentkező negatív hatásokat még nem vizsgálták alaposan, ezért ezeknek a körülményeknek a közepette nem ajánlott az Aloe vera kivonat használata. Az Aloe vera kivonat belső használata terhesség és szoptatás alatt megzavarhatja a hormonszinteket, és ezáltal káros hatással lehet a magzatra és a csecsemőre. Ezenkívül fogyasztása terhesség és szoptatás alatt kapcsán jeleznek olyan negatív hatásokat, mint a méhösszehúzódások és a méhlepény elválása, amelyek koraszülést okozhatnak.
 

Bőrre gyakorolt allergiás reakciók: Az Aloe vera kivonat használata esetén számos ember tapasztalhat allergiás reakciókat a bőrén, például viszketést, égést és duzzanatot. A bőrre gyakorolt allergiás reakcióit a növényben található vegyi anyagok, például a salicilátok, a kumarinok és a fenolok okozhatják.
 

Ezeket a negatív hatásokat figyelembe véve fontos megjegyezni, hogy az Aloe vera kivonat fogyasztása esetén a fent említett mellékhatások mindenkinél eltérő mértékben jelentkezhetnek, és a hatások mértéke függ a növény feldolgozási módjától, a kivonat minőségétől és a fogyasztó egyéni érzékenységétől.


Az aloe vera összetevőinek hatásai.