Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Alulértékelt zöldségek

2021. 05. 14. 13:27:00 Sági Zsolt - HillVital

Először is tudni kell, hogy ezeknek a természetes kincseknek olyan hatóereje van, hogy esetenként a felírt gyógyszerekre is hatnak, tehát ha valamilyen gyógyszert szedsz, érdemes előtte konzultálni az orvosoddal.
 

Zeller: A zellert többféleképpen is használhatod, nemcsak fogyókúrához  és kiegészítőnek ételekhez, italokhoz. A zellerben csak 10 kalória van, és tartalmaz még ftalidokat is, melyek természetes vízhajtóként működnek. A ftalidok támogatják a keringési rendszert és a magas vérnyomás csökkentését.

 

Gombák: A gombák minden változatban javítják az immunrendszert, valamint csökkentik a gyomor-, végbél- és a prosztatarák kockázatát. A gombák D-vitamint tartalmaznak. Megfőzve sokkal egészségesebbek, mint nyersen.
 

Sárgarépa: Azt mindenki tudja, hogy a sárgarépa jót tesz a szemnek. A béta- karotint, amitől narancssárga színű lesz, átalakítja A-vitaminná, és ez segít megelőzni a zöld hályogot és a makula degenerációt. A répa külsőleg legalább olyan jó, mint belsőleg. Sokféle fertőzésgátló vegyület van benne, és segíti a sebek gyors gyógyulását. Reszeld le, ezután főzd meg, és kend be az érintett területen.
  

Kelkáposzta: A kelkáposzta tartalmaz A-vitamint, C-vitamint és K-vitamint is. Az Omega-3 zsírsavak forrása, ezáltal frissíti az agyműködést, segíthet a depresszió legyőzésében is. Kelkáposzta fogyasztásával megelőzheted vagy csillapíthatod az ízületi gyulladást.
 

Hagyma: A hagymában lévő kvercetin nyugtatja, valamint tágítja a vérereket, ami segít a stroke megelőzésében. Tartalmaz még C-vitamint, kalciumot, vasat, folsavat és élelmi rostot is. Segíthet még a gyomorfekély megelőzésében is, de a gyógyításában már nem.

 

Zöldpaprika: A zöldpaprika az egyik legegészségesebb zöldség, amit csak ehetünk. Egy zöldpaprika csaknem a napi C-vitamin- szükséglet kétszeresét tartalmazza. A zöldpaprika kiváló B6-vitamin- forrás is, ami segíti a szervezet szabályozását is, lehetővé teszi, hogy az agysejtjeink kommunikáljanak egymással. Tartalmaz még ásványi anyagokat is, mint pl.: káliumot, cinket és mangánt is, utóbbi segít a csontritkulás megelőzésében is.
 

A sárgarépa egy alulértékelt zöldség.