Menü

Ápold a szádat gyógynövényekkel!

Sági Zsolt - HillVital
2016. 03. 30. 15:41:00

Ha természetes módszerekhez szeretnénk fordulni a szájápolást illetően, akkor most sem csalódhatunk a gyógynövényekben.
 

A szájápolás nagyon fontos dolog, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy elkerüljük az olyan kellemetlen problémákat, mint a fogszuvasodás, ínyproblémák, de ezek mellett javíthatjuk vele az életminőségünket és a komfortérzetünket is.
 

Tudd meg, milyen gyógynövények lehetnek a segítségünkre ebben az esetben.
 

Aloe Vera: Nyugtatja és ápolja a szánk nyálkahártyáját, valamint segít meggyógyítani a kialakult sebeket, fekélyeket. Egy friss Aloe Vera - levelet mossunk meg, és nyomkodjuk ki belőle a zselét, majd óvatosan dörzsöljük be az ínybe és a száj nyálkahártyájába. Egyes országokban annyira bevált az aloe vera alkalmazása, hogy még ínygyulladás, fogfájá és akár torokgyulladás esetén is használják.
 

Szegfűszeg: Talán a szegfűszeggel nem mondunk újat, hiszen ha még visszaemlékszünk, akkor nagyanyáink is felhasználták, ha fogfájásról volt szó. Ez nem volt véletlen. A népi gyógyászat az ínygyulladás és a fogfájás egyik legjobb ellenszerének tartja ezt a növényt. Csodálatos fájdalomcsillapító és érzéstelenítő hatása van, és a benne található illóolajoknak köszönhetően megszünteti a kellemetlen szájszagot is. Nagyon hatásos szájöblítőt is készíthetünk, ha meleg vízbe 5-10 csepp szegfűszeg illóolajat teszünk, és ezzel reggel és este is öblögetünk.
 

Körömvirág: Ínyproblémák ellen is bevethetjük, pedig a bőr gyógyítójaként ismerik. Ajánlott beszerezni szárított körömvirágot, és abból italt készíteni, amivel öblögethetünk. Csupán tegyünk 1 evőkanál szárított körömvirágot 2 dl vízbe, és már kész is.
 

Zsálya: Gyulladáscsökkentő, gyógyító és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. De akár segíthet a torokfájás és a rossz lehelet legyőzésében is. Sok esetben a torokfájás kezelésére aloe verával együtt alkalmazták.
 

Nagyon fontos a szájápolás a súlyos problémák kialakulása miatt is, mint a fogszuvasodás, ínyproblémák, de ezek mellett javíthatjuk vele az életminőségünket és a komfortérzetünket is.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!