Így készíthető és fogyasztható az arany tej
Az arany tej egy tradicionálisan indiai ital, amely a nyugati kultúrákban is egyre népszerűbbé válik.
Az arany tejet házilag mi magunk is elkészíthetjük
Az elkészítéséhez szükségünk van fél csésze tejre, egy teáskanál kurkumaporra, fél teáskanál gyömbérporra, fél teáskanál fahéjra, egy csipetnyi őrölt fekete borsra, valamint egy teáskanál mézre. A tej lehet növényi, vagy állati eredetű is, de talán akkor a legfinomabb ha egy kicsit magasabb zsírtartalmú kókusztejből készítjük.
Ezt követően az összes hozzávalót 10 percig forraljuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután szűrjük le és még melegen fogyasszuk el. Bármilyen napszakban fogyasztható.
Milyen hatásokkal rendelkezik, ami miatt érdemes a fogyasztása?
Az arany tej hozzávaló értékes antioxidánsokat tartalmaznak. Ennek köszönhetően jó hatással van az emésztésre, az agyra és a csontokra egyaránt.
A kurkuma erős gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással rendelkezik. Meghűlés, köhögés esetén kiválóan alkalmazható. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek a betegségek. A kurkuma az emésztésre is hatással van, ráadásul serkenti a máj, epe, valamint a vastagbél működését is. Mivel tisztítja a vért és a májat, ezért hozzájárul a méregtelenítési folyamatokhoz is.
Az aranytej jó hatással van mind az agyra és a szívre is
Az ital hozzávalói nagyon jó hatással vannak az agyi funkciókra. A fahéj a kurkuma és a gyömbér is kifejezetten jó agyvédő hatással rendelkezik, különösképp a memória megőrzése terén. Egyes kutatások szerint az Alzheimer-kór kialakulásának a megelőzésében is fontos szerepet játszhatnak.
Továbbá a fahéj és a gyömbér a vércukorszint szabályozásban is fontos szerepet tölthet be. Kutatások szerint ugyanis mindkettő csökkentheti a vércukorszintet, valamint növelheti az inzulinérzékenységet.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
