Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az aranyér kezelése kenőcs segítségével

2021. 11. 18. 11:41:13 Sági Zsolt - HillVital

Az aranyér kenőcs nagy segítséget nyújthat bizonyos aranyeres panaszok esetén.

Az aranyér nem csak egy fájdalmas probléma, hanem egyben egy nagyon kellemetlen is.

Sajnos sokan emiatt nem kezelik megfelelően vagy a legrosszabb esetben akár tudomást sem vesznek róla. A kezeletlen aranyér pedig később könnyedén sokkal nagyobb problémát is képes okozni. Ennek tudatában rögtön az elején le kell szögezni azt, hogy legyen akármilyen kellemetlen is, az aranyeres problémát kezelni kell!

Mit érdemes tudni az aranyér típusairól?

Az aranyér típusaival azért érdemes tisztában lenni, mert így sokkal könnyebben le tudjuk dönteni, hogy milyen kezelés is segíthet az állapot javításán.

Belső aranyér: Sajnos ez egy olyan típusú probléma melynek kezdeti fázisában gyakran a létezéséről sem tudunk. Egyedüli árulkodó jele a WC papíron jelentkező kis mennyiségű vér lehet. Ennek a típusú aranyérnek a későbbi, súlyosabb változata az lehet, hogy az aranyér előre esik. Ilyen esetben kifordulhat az aranyér a végbélnyíláson és lüktető, spriccelő, élénkpiros vérzést is kiválthat.

Ennek négy stádiuma van:

I: vérzékeny aranyér, mérsékelten megnagyobbodott

II: kifordult, de spontán visszahúzódó aranyér

III: vérzékeny, nedvező, spontán vissza nem húzódó aranyér

IV: vissza nem helyezhető, állandóan kifordult állapotban lévő aranyér

Ebben az esetben a külső aranyér kenőcs használata kevésbé bizonyul hasznosnak. Ilyenkor inkább a belső gyógymódok, teák és különböző gyógynövények, valamint életmódváltás nyújthat érdemi segítséget. Sajnos azzal is tisztában kell lenni, hogy minél súlyosabb az aranyér, annál valószínűbb, hogy orvosi beavatkozásra is szükség lehet!

Külső aranyér: Bár a külső aranyér már a kezdeti kialakuláskor is problémát jelent, azaz fájdalmat okoz, ennek ellenére hamarabb észrevehető és megkezdhető a kezelése. Tünetei közé tartozik a viszketés és a fájdalom.

Külső aranyér esetén nagyon hasznosnak bizonyulnak az aranyér kenőcsök. Ilyen vény nélkül kapható aranyér kenőcs például az Aurumflex, vagy annak a tovább fejlesztett, erősebb változata az Aurumflex Extra. Ezek nem csak vény nélkül kaphatóak, de természetes összetevőjűek is egyben, valamint szteroidot sem tartalmaznak. Használatának köszönhetően képes enyhíteni a kellemetlen tüneteket, valamint a fájdalmat.

Ahhoz azonban, hogy teljesen és véglegesen megszabaduljunk az aranyértől sokszor életmódváltásra is szükség van, mint ahogy azt fentebb is említettük. Így ennek köszönhetően legyen szó akár külső vagy belső aranyérről javasolt odafigyelni néhány dologra, melyet ebben a cikkben szedtünk össze.

Aranyér ellen aranyér elleni kenőcs segítségével