Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Aszalt gyümölcsök karácsonyra!

Aszalt gyümölcsök karácsonyra!

Veress Máté - HillVital
2019. 12. 17. 09:31:00

Az év bármelyik szakaszában lehet fogyasztani aszalt gyümölcsöt de mégis a téli és karácsonyi időszak hozza meg hozzá a kedvet.

Az aszalás és a szárítás az egyik legősibb tartósítási módszer.

A gyümölcsök, zöldségek és fűszerek tele vannak nedvességgel ez jelenti a frissességüket is. A begyűjtésük során egy bomlási folyamat indul el amelyekhez az enzimek a nedvességet használják fel. Ha a nedvességtartalmat csökkented, akkor a zöldség és gyümölcsfélékben megáll a romlás.

Amikor a gyümölcsök kiszáradnak, a külsejük teljesen megváltozik (ráncosak lesznek és sokkal kisebbek is lesznek), de a beltartalmi érték sűrűbb lesz. Az aszalt gyümölcsöket sokkal koncentráltabb cukor, vitamin és ásványianyag tartalom jellemzi ezért nagyon jók téli vitaminpótlásra vagy a sütemények ízesítésére is. Egy jó példa, hogy az aszalt áfonya, szőlő és a szilva sokkal több antioxidánst tartalmaz mint a friss gyümölcsök.

Az aszalás és a szárítás nagyon egyszerű, de mégis oda kell figyelni 3 fontos elemre.

A gyorsaság annyit jelent, hogy a leszedés után rögtön el kell kezdeni aszalni. A hőmérséklet azt jelenti, hogy egyes gyümölcsök és zöldségek különböző hőmérsékleten aszalódnak meg. Az utolsó a szellőzés ami azért fontos, hogy kipárolgó szellőzés hamar elillanjon.

Az üzemekben manapság kén-dioxidot szoktak használni ami segíthet megőrizni a gyümölcs ízét és az eltarthatóságát is. A boltban megvásárolt termékek csomagolását érdemes elolvasni mert tartalmazhat akár szorbinsavat is színezékeket is. Ezek sajnos okozhatnak akár allergiás reakciókat is.

A kandírozás is a karácsonyhoz tartozik
.

A kandírozás azt jelenti, hogy a gyümölcsöt magas cukortartalmú oldatban felfőzik, ezután kiszárítják és míg a cukor kikristályosodik addig a víz helyét átveszi a cukor a gyümölcsben.
Nagyon sokféleképpen fel lehet használni az aszalt és a kandírozott gyümölcsöket. Ízesíteni lehet velük a müzliket is. A gyümölcskenyerek és a karácsonyi kalácsok nélkülözhetetlen hozzávalói. A forralt bort és a puncsot is fel lehet dobni aszalt szilvával. Az aszalt szilva és a barack gyakori töltelék lehet egyes húsételekben.

Tehát mindenképpen megéri aszalni, kandírozni vagy kész terméket vásárolni.

Finom aszalt gyümölcsök karácsonyra.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.