Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az alkoholfogyasztás veszélyei

2019. 05. 30. 12:59:00 Sági Zsolt - HillVital

Ha huzamosabb időn fennálló alkoholfogyasztás sajnos akár súlyos károsodásokat is okozhat fizikailag és pszichés állapotban is.

Az alkoholfogyasztás veszélyeiről beszélni kell, hiszen akár súlyos következményei is lehet ha túlzásba visszük!
 


Tönkreteheti a közösségi életet is egy idő után. 

Az alkoholos italok elfogyasztása konkrétan potenciális sejtméregnek tekinthető ami a szervezet minden sejtjére káros hatással van.
Az alkohol károsítja a szívizmokat ami által szívritmuszavar alakulhat ki. Ilyenkor a szívizom összehúzódó képessége lecsökken, kitágulnak a szívkamrák és megnő a szív mérete jelentősen.

A szív összes funkciója károsodik, légszomj alakul ki lecsökken a munkaképesség. Az alkoholisták leggyakoribb halálának az oka ez szokott lenni. A mértéktelen alkoholfogyasztás miatt kialakulhat magas vérnyomás és szívinfarktus is valamint az agyi ereknek is lehet trombózisa és az agyi infarktus is kialakulhat.

A sok alkohol hatására zavar lesz a vérképzésben és a beteg vérszegénnyé válik.

Aki nagyon sok alkoholt iszik annál előfordulhat, hogy az átlagosnál nagyobbak a kóros vörösvérsejtek.
Az anyagcsere is felborulhat mivel az alkoholfüggő nem visz sok értékes tápanyagot a szervezetébe. Nagy lesz az esélye az elhízásnak, a cukorbetegségnek, a csontritkulásnak valamint emelkedik a vér koleszterin és zsírsavszintje.

Nagyon sokat károsodik a máj és emiatt a fehérje anyagcsere eltérései miatt vérzékenység is kialakulhat. A sok alkohol az emésztőrendszer összes szintjét képes károsítani. Az alkoholos italok fogyasztása felel a gégerák, a nyelőcsőrák és a májrák nagy részének kialakulásáért.

A központi idegrendszer egyes kóros betegségeinek a kialakulása is létrejöhet az alkoholtól.

Később akár demencia is kialakulhat.
Az alkoholistáknák a szexuális tevékenység is beszűkülhet még akár impotencia is kialakulhat. Az alkoholbetegeknél szinte az összes szenvedélybetegségre jellemző viselkedésformák észrevehetőek. Nagyon gyakori a depresszió és rosszabb esetben az öngyilkosság is az alkoholbetegeknél. A személyes kapcsolatok tönkremennek, válás is követheti az eseményeket vagy a család is tönkremehet. Akár a munkáját is elveszítheti az egyén és nehéz lesz új munkát találnia.
Az alkoholfogyasztás veszélyei