Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Az allergiás kiütések kezelése csak rajtad áll

Sági Zsolt - HillVital
2020. 12. 14. 17:03:00

Az allergiás kiütések kezelése létszükséglet.

Ha te is szenvedsz, valamilyen típusú allergiától, akkor pontosan tudod, milyen kellemetlen következményekkel jár az allergénnel való külső, vagy belső érintkezés. 

Abban az esetben sem érdemes halogatnod a lépést, és ezzel együtt a terápiát, hogyha a megjelenő fizikai tünetek, alapvetően nem okoznak fájdalmat, egyéb kényelmetlenséget.

A szervezeted akkor is irritált állapotban van, ami azt jelenti, hogy különösen érzékenyen reagál az őt érő hatásokra. Ez, a folyamatos készenlét egy idő után kimeríti az immunrendszeredet, s végül, ami megoldható lett volna, akár természetes módszerrel is lásd allergia, valami sokkal súlyosabb irányába is elmozdulhat például asztma. Ne várd meg, hogy a tünetek feszegetni kezdjék a határaidat.

Az allergiás kiütések kezelése azt jelenti a gyakorlatban, hogy egyrészt orvoslod a fizikai tüneteket, megszüntetve ezzel a viszketést, csípő, szúró, fájdalmas érzést. Másrészt a forrás, vagy gyökérproblémáról sem szabad megfeledkezned. Azaz, ha tudod milyen allergén váltotta ki belőled a heves reakciót, akkor annak mellőzése, kerülése elengedhetetlen.

Ha például ételérzékenységről van szó, akkor a számodra köztudottan káros alapanyagot maximálisan kerülnöd kell. Nem csak olykor-olykor. A szervezeted ugyanis, minden egyes alkalommal reagálni fog, a számára betolakodónak számító „kártevő” ellen. Ez lehet a glutén, a laktóz, de akár a tojás is. Manapság már az intolerancia kérdése olyan kiterjedté vált, hogy az emberek többségét, ha csak minimális mértékben, de érinti ez a nehézség.

Természetesen az allergiás kiütések kezelése nem kell, hogy vegyszerekkel túlzsúfolt, kemikáliákkal történjen, melyek egyébként a legtöbbször szteroidokat is tartalmaznak, melyek „áldásos” hatásairól könyveket lehetne megtölteni. Ha az áruházunkban fellelhető alternatívák közül választasz, akkor két legyet is üthetsz, egy csapással.

Egyrészt hatékonyan, gyorsan orvosolhatod a problémát, másrészt nem kell a szervezeted számára káros anyagokat használnod a célod elérésének érdekében. Ha teheted az allergént mindenképp űzd ki az életedből: ha intoleranciáról van szó, akkor következetesen betartott diétával, ha egyéb anyagokról, akkor pedig a fizikai kontaktus kerülésével.

Az allergiás kiütések kezelése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés