Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az áprilisi kertészkedésről

2020. 04. 01. 00:00:00 Sági Zsolt - HillVital

A kúszó növények elvetésének a legideálisabb időszaka az áprilisi tavasz.
 

A tűzbab és a hajnalka akár 2-3 méter magasságig is képesek felfutni de ehhez az szükséges, hogy elég vizet és tápanyagot kapjanak. 

 

Ha szeretnéd, hogy nyárra befussa azt a részt ahova ültetted, akkor már most áprilisban el kell ültetni. A kék hajnalka az egyik legkönnyebb módon tartható futónövény. Ez a virág a nyár közepétől a fagy kezdetéig virágzik. Egy nyár alatt akár 2-2,5 méter magasra is felfuthat.


A szobanövények következnek.

 

A szobanövények számára is a legalkalmasabb az ültetésre az április. Minden esetben a növény igényeinek megfelelő földet kell használni és ajánlott nagyobb cserépbe ültetni. Le kell vágni a megvastagodott gyökereket is. A szobanövények is sokfélék lehetnek, ezek közül a legkedveltebb a fokföldi ibolya ami akár egész évben is virágozhat. A fejlődéséhez nagyon fontos a napfény, ezért olyan helyre kell tenni ahol napfény éri mindig. Az olyan zöldségek amelyek igénylik a meleget, azokat is áprilisban érdemes elültetni.

 

A szabadon lévő földbe érdemes zöldborsót, póréhagymát, retket, salátát vagy burgonyát ültetni. A karfiol és a karalábé palántákat pedig a fólia alatt kell nevelni. Az uborka, a paradicsom és a paprika nagyon érzékenyek a fagyra, ezért ezeket még nem szabad kiültetni a szabadba.


Ha szeretnél bogyós gyümölcsöket is nevelni, akkor mindenképpen az április a legmegfelelőbb időszak erre. Ezeknek a cserjéit a legegyszerűbben bujtással lehet szaporítani. Az egynyári növények magjait is el lehet vetni ilyenkor, a nagyobbakat pedig ki is lehet ültetni.

 

Kertészkedés áprilisban.