Menü

Az ízületi gyulladás és tünetei

Sági Zsolt - HillVital
2020. 04. 29. 09:30:00

Az ízületi gyulladás tüneteit néha igazán nehéz feladat beazonosítani.

Végeredményben ez a betegség az érintett ízületek duzzanatával, fájdalmával illetve funkciójának csökkent képességével járó állapot.

Ezen panaszokon kívül jelentkezhetnek azonban más, általános tünetek is, mint a gyengeség, rossz közérzet vagy akár láz is. Bármely életkorban, nemtől függetlenül fordulhat elő. Megjelenése az életkor előrehaladtával növekszik.

Kialakulását tekintve többféle okot különböztethetünk meg.

Fertőzéses (Infect arthritis), gyulladással járó autoimmun folyamat (Rheumatoid arthritis), esetlegesen anyagcserezavar miatt kialakuló (Köszvény), valamint más, különböző betegségekhez kapcsolódó arthritis.

Az ízületi gyulladás fájdalmát a csontok végén található ízületi tokban lévő, ízületi folyadék szaporodása okozza, melynek következményeként létrejön a duzzanat, aminek köszönhetően érezhetjük a feszülést, a fájdalmat. Ha ez a folyamat hosszú időn keresztül áll fenn, akkor már a betegség krónikus formájáról beszélünk.
 

Az ízületi gyulladás diagnosztizálása nem mindig egyszerű feladat.

Gyakran szükség van részletes vizsgálatokra, vérvételre illetve akár röntgenre is. Az elsődleges és legfontosabb tünete a fájdalom. Reggelente az ízület merev. Ez a merevség kb. fél órán keresztül tart. Később bemozgatásra csökken a fájdalomérzet. Az ízület nagyobb fizikai terhelése esetén fokozódik a fájdalom. Ilyen esetben önkéntelenül is pihentetjük az adott ízületet, melynek köszönhetően a fájdalom alábbhagy. 

Szintén fontos tünet a mozgáskorlátozottság. Orvosi vizsgálatok során jellemző az ízületek nyomásérzékenysége, valamint a mozgatáskor fellépő ropogás, illetve dörzsölődés.
 

Az ízületi gyulladás kezelésekor fontos, hogy pihentessük az adott részt.

Léteznek természetes módszerek is az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére. Belsőleg gyógynövényes teák fogyasztása ajánlott. Olyan gyógynövények jöhetnek szóba, mint csalán, fűzfakéreg, nyárfalevél, aranyvessző, nyírfalevél, és gyermekláncfű. Javasolt e gyógynövények egyenlő arányban történő keverékéből, naponta háromszor teát fogyasztani. Külsőleg árnika- vagy feketenadálytő krémmel történő kenegetés.

Helyileg alkalmazhatunk jegelést, vagy fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krémeket, balzsamokat.
 

Az ízületi gyulladás érinthet egy vagy akár több ízületet is.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.