Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az örök kedvenc savanyú káposzta

2019. 05. 22. 14:58:00 Veress Máté - HillVital

A savanyú káposzta és a leve tele van vitaminokkal, valamint jótékony hatással van a bélrendszerre, fogyaszt, és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolja.  

A káposzta C- vitamin- tartalma igen magas, amit a savanyítás után sem veszít el.

A C- vitaminon kívül B1-bitamint, niacint és karotint is tartalmaz. Ásványi anyagok közül pedig kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort és nátriumot tartalmaz.  Tehát a savanyú káposzta fogyasztásával sok vitamint és ásványi anyagot vihetünk be a szervezetünkbe.A savanyú káposzta és a leve tele van vitaminokkal. Jótékony hatással van a bélrendszerre, fogyaszt, és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolja.  Tehát a savanyú káposzta igazi csodaszer.

A savanyú káposzta jótékony hatással van a bélrendszere.

Ez a magas rosttartalmának köszönhető. A rostok segítenek minden salakanyagot kipucolni, és emellett megkötik a vizet, így azt a vastagbél nem tudja felszívni.  A savanyú káposztalé fogyasztása erősíti a bélflórát, és megsemmisíti a káros baktériumokat.  Elegendő ehhez mindössze napi 1dl savanyú káposztalé elfogyasztása. A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják a savanyú káposztát.

A savanyú káposzta olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek csökkenthetik a daganatok kialakulásnak a kockázatát. Emellett antioxidáns hatásúak, valamint csökkentik a gyulladásokat, és kedvezően hatnak az immunrendszerre is. 

A savanyú káposzta nagyon jót tesz az emésztésnek a probiotikus hatása miatt.

Egy antibiotikum kúra után segít a bélflórát helyreállítani. Nagyon magas az enzimtartalma is ugyancsak csökkenti az emésztést. A savanyú káposztában jótékony baktériumok találhatóak, ezért a szervezet védekezőképességére is nagyon jó hatással van. Ajánlott megfázás esetén sok savanyú káposztát fogyasztani mivel számos vitamin jut be ilyenkor a szervezetbe. Nagyon szegény kalóriában, viszont rostban gazdag ezért tovább érezzük magunkat jóllakottnak. A megfelelő emésztésben is segít és nem engedi, hogy lelassuljon az anyagcsere.

A savanyú káposzta megakadályozza a zsírok felszívódását.

Segít a koleszterinszint kordában tartásában valamint csökkenthető vele a vérnyomást. A C-vitamin tartalma miatt segít megkötni a kalciumot, ezért sokkal szilárdabbak és stabilabbak lesznek a csontok.

Egy igazi örök kedvenc, a savanyú káposzta. Tudd meg, hogy miért is számít olyan közkedveltnek és sokak által szeretettnek.