Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az otthoni gyümölcstermesztés előnyei

2019. 05. 23. 15:32:00 Sági Zsolt - HillVital

Manapság nem csak azoknak van lehetőségük az otthoni zöldség és gyümölcstermesztésre akik kertes házban laknak.

Egyre több ablakpárkányon és erkélyen nevelhető növény van. 

Az utóbbi 50 évben a boltokban kapható zöldségek és gyümölcsök tápértéke, vitamin és ásványi anyag tartalma nagyon lecsökkent. Ez elkerülhető a saját termesztésű növényekkel. Most megtudhatod, hogy melyek azok a gyümölcsök és zöldségek amelyek a legjobbak. Az organikusan megtermesztett növények sokkal több tápanyagot és antioxidánst tartalmaznak. Minél több idő telik el a betakarítás között annál jobban fog csökkenni a tápérték.

Érdemes az import áruk helyett a hazai terméseket választani és ettől nincs is jobb mint a saját kert.

Egy saját kertben eldöntheted, hogy mikor szeded le a termést és, hogy mikor érik tovább. Így biztos lehetsz abban, hogy a fogyasztásra alkalmas finomság fog az asztalra kerülni. Pénzt is spórolhatsz meg a saját termesztéssel ami szintén előny.

Mindezek mellett a növények gondozása nagyszerű testmozgás is egyben.

Közös családi programnak is nagyszerű az otthoni kertészkedés és a gyermekeknek is megtanítható az élelmiszerek termesztése. Tehát mindenképpen érdemes kipróbálnod neked is az otthoni termesztést. Nem fogod megbánni. Nagyszerű érzés amikor a saját gyümölcseidet fogyasztod, használod fel a süteményekhez vagy esetleg teszed el befőttnek télire.

Az avokádó is nagyszerű gyümölcs, gazdag telítetlen zsírsavakban és még vitaminokat is tartalmaz.

Az avokádó, hogy gyümölcsöt teremjen, akár 8 évet is várni kell de megéri várni rá mert maga a növény is szép. Az almánál, az epernél, a málnánál már nem kell ennyire türelmesnek lenni. A citrusfélék mint a citrom és a narancs esetén is türelmesnek kell lenni. Ezek a fák a meleg és a párás időt szeretik és a fényigényük is eléggé nagy. Nagyszerű turmixok készíthetőek a különböző gyümölcsökből és persze ha zöldséget is termesztesz, akkor az is mehet bele bátran. Turmixból is a saját lehet a legjobb, mivel tudod biztosan, hogy mi van benne.

Az otthoni gyümölcstermesztés előnyei.