Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Bárány, sült sárgarépával és quinoa pilaffal

2022. 03. 17. 10:00:00 Veress Máté - HillVital

Ha szereted a bárányhúst, akkor mindenképpen el kell készítened ezt a finomságot. A sült sárgarépa nagyon passzol a bárányhúshoz. A quinoás pilaf vagyis az ázsiai rizses hús pedig fenomenális. Nagyjából 40 perc alatt elkészíthető az egész 4 fő részére.  
 

Nézzük milyen hozzávalókra van szükséged:

 

-          1/4 csésze (60 ml) olívaolaj

-          3 gerezd fokhagyma, összetörve

-          1/2 citrom finomra reszelt héja

-          3 teáskanál őrölt kömény

-          Másfél evőkanál csípős paprika szósz

-          2 x 6 szelet bárányborda

-          1 csokor bébi sárgarépa

-          1 és 1/4 csésze (250 g) quinoa, leöblítve, lecsepegtetve

-          1 csésze (250 ml) csirke alaplé

-          400g csicseriborsó

-          Korianderlevél a tálaláshoz
 

Most pedig következzen az elkészítés:
 

1.       A sütőt melegítsd elő 190 C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
 

2.       Egy tálban keverd össze az olajat, a fokhagymát, a citromhéjat, 2 teáskanál köményt, 1 evőkanál csípős paprika szószt és 2 teáskanál sót, majd dörzsöld rá a bárányra. Helyezd a sárgarépát a tepsire, és a tetejére tedd a bárányt.
 

3.       40 percig közepesen süsd, vagy amíg tetszés szerint meg nem fő. A sütőből kivéve a bárányhúst fóliával lazán letakarva pihentesd 5 percig.
 

4.       Eközben a quinoa pilaf elkészítéséhez egy tűzálló edényben keverd össze a quinoát, az alaplevet, a csicseriborsót, a maradék 1 teáskanál köményt, 1/2 evőkanál paprika szószt, 1 teáskanál sót és 3/4 csésze (185 ml) forró vizet. Fedd le fóliával, és süsd a bárányhús alatt 25 percig, vagy amíg az összes folyadék felszívódik. Tedd át egy tálba. Öntsd rá a bárány levét.
 

5.       A bárányhúst szórd meg korianderrel, valamint a sárgarépával és a quinoa pilaffal tálalhatod.
 

Bárányhús sült sárgarépával.