Ha szereted a bárányhúst, akkor mindenképpen el kell készítened ezt a finomságot. A sült sárgarépa nagyon passzol a bárányhúshoz. A quinoás pilaf vagyis az ázsiai rizses hús pedig fenomenális. Nagyjából 40 perc alatt elkészíthető az egész 4 fő részére.
Nézzük milyen hozzávalókra van szükséged:
- 1/4 csésze (60 ml) olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1/2 citrom finomra reszelt héja
- 3 teáskanál őrölt kömény
- Másfél evőkanál csípős paprika szósz
- 2 x 6 szelet bárányborda
- 1 csokor bébi sárgarépa
- 1 és 1/4 csésze (250 g) quinoa, leöblítve, lecsepegtetve
- 1 csésze (250 ml) csirke alaplé
- 400g csicseriborsó
- Korianderlevél a tálaláshoz
Most pedig következzen az elkészítés:
1. A sütőt melegítsd elő 190 C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Egy tálban keverd össze az olajat, a fokhagymát, a citromhéjat, 2 teáskanál köményt, 1 evőkanál csípős paprika szószt és 2 teáskanál sót, majd dörzsöld rá a bárányra. Helyezd a sárgarépát a tepsire, és a tetejére tedd a bárányt.
3. 40 percig közepesen süsd, vagy amíg tetszés szerint meg nem fő. A sütőből kivéve a bárányhúst fóliával lazán letakarva pihentesd 5 percig.
4. Eközben a quinoa pilaf elkészítéséhez egy tűzálló edényben keverd össze a quinoát, az alaplevet, a csicseriborsót, a maradék 1 teáskanál köményt, 1/2 evőkanál paprika szószt, 1 teáskanál sót és 3/4 csésze (185 ml) forró vizet. Fedd le fóliával, és süsd a bárányhús alatt 25 percig, vagy amíg az összes folyadék felszívódik. Tedd át egy tálba. Öntsd rá a bárány levét.
5. A bárányhúst szórd meg korianderrel, valamint a sárgarépával és a quinoa pilaffal tálalhatod.