Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Bélszín angolosan

2022. 10. 06. 08:57:00 Veress Máté - HillVital

Hozzávalók

- 1 kg bélszín

- 4 dl olívaolaj

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 db babérlevél

- ízlés szerint só, őrölt bors, fűszerkeverék

Elkészítés:

Akár egyben, akár szeletelve készítjük a bélszínt, először őrölt borssal vagy speciális fűszerkeverékkel jól dörzsöljük be. Ezután kenjük be mustárral, és végül alaposan olajozzuk be. Ilyenkor még nem szabad megsózni! Ezután csavarjuk be frissen tartó fóliába, majd tegyük 3-4 napra a hűtőbe. 


Sütés előtt a húst töröljük le, a hártyáktól, a faggyútól szabadítsuk meg! Vigyázzunk, hogy a húsba ne vágjunk bele. Ezután sózzuk, borsozzuk meg, majd a jól felhevített zsírban, erős tűzön mindkét oldalát rózsaszínűre süssük meg. Ne szúrjuk bele a villát, csak lapáttal forgassuk!

 

Ezt követően a húst középmeleg sütőben süssük tovább. A sütő ne legyen se túl forró, se túl langyos. Ha forró, a hús és a zsírja megég, ha túl langyos a sütő, a hús kemény és rágós lesz.

Sütési idő: A szeletek sütéséhez elegendő 15-20 perc, míg a nagyobb daraboknak 25-40 perc szükséges. Akkor jó a bélszín, ha tapintásra rugalmas, de nem puha, a belseje pedig kicsit véres, persze ízléstől függően.


Az egészben sült húst fogyasztás előtt szeleteljük fel. Tálaláskor a pecsenyelevet ne a húsra, hanem alá öntsük!


Fűszeres, testes, száraz vörösbor illik hozzá.


Bélszín angolosan recept.