Barion Pixel
Menü

Táplálékok, amelyek betegségeket okozhatnak

Veress Máté - HillVital
2021. 03. 10. 10:37:00

A gyomorbaj kialakulását a nitrátok okozhatják, amelyek táplálék útján kerülnek be a szervezetünkbe.
 

Azokon a területeken, ahol a talaj magasabb nitráttartalommal rendelkezik, több emésztőszervi megbetegedés fordul elő. De A- vitamin-tartalmú ételek fogyasztásával megelőzhetjük és gyógyíthatjuk a gyomor gyulladását.

 

A bélhurut kifejlődését a belek nagyfokú ingerlékenysége okozza, amelynek következménye lehet székrekedés vagy hasmenés. Kiváltó oka lehet tej és tejtermék, fehér cukor és fehér liszt fogyasztása. A legjobb, ha megfigyeljük, mely táplálék okozza, és kerüljük azt.
 

Emésztési zavar akkor áll be, ha valamilyen nehéz étellel túlettük magunkat, vagy nagy mennyiségben fogyasztottunk keményítőt és fehérjét tartalmazó táplálékot. Az is lehet, hogy kevés zöldséget fogyasztunk, vagy egyáltalán nem fogyasztunk zöldséget, ami megkönnyítené az emésztést.
 

A köhögés a megfázás következménye. A légzőszervek gyulladásos megbetegedését baktériumok és vírusok is okozhatják. Ezek ellen a gyógyszer a C- és az A-vitamin. Oka lehet a torokban lévő nyálka keletkezésének az ételérzékenység, de leginkább a tej. Minden betegség során vegyük figyelembe, mit fogyasztottunk, hogy legközelebb ne essünk ugyanabba a hibába.
 

A reuma az önpusztító betegségek közé tartozik. Kialakulhat úgy is, ha valaki tejérzékeny. A tejfogyasztás azok számára, akik érzékenyek rá, különféle betegségek forrása lehet. Idővel a tej fogyasztása immungyengeséget és számos betegséget okozhat, köztük a reumát. Meg kell nézni: ha tejfogyasztás után előjön a fájdalom, ne fogyasszunk többé tejet!
 

Ezek a táplálékok betegségeket okoznak

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés