Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Varázsold újjá a WC-d ezzel a praktikával!

2022. 03. 16. 13:26:00 hillvital.hu

Használd ezt vegyszerek nélkül, nagyon olcsó és hatékony.
 

Nincs szükségünk erőteljes vegyszerre, mert a házi szerek nem csak a pénztárcánknak kedvezőek, de környezetvédelmi szempontból is azok.
 

Ez a természetes szer ecetből és szódabikarbónából áll.
 

Ezt a kettőt, ha együtt használjuk, akkor egy esetleges dugulást is semlegesíthetünk vele. Ha viszont mást szeretnél kipróbálni, akkor ajánlott a citrom, amivel illatot is varázsolhatsz a fürdőszobába. Az a legegyszerűbb, ha kifacsarjuk egy citrom levét, majd belemártjuk a szivacsot, és átdörzsöljük vele a szennyezett felületet. Ajánlott rajtahagyni, majd átkefélni alaposan, és végül leöblíteni vízzel. Nagyon hatásos vízkőoldó a citrom, ha viszont makacsabb a szennyeződés, akkor tehetünk hozzá még sót is. Készíthetünk citrom-só pasztát, de be is szórhatjuk simán a WC - kagylót sóval, miután citromlével áttöröltük, a sót pedig 5-10 perc után mossuk le. Magában is kellemes illata van a citromnak, ha viszont mesterséges illatanyagok helyett használnád még, akkor egy szórófejes flakonba öntsünk egy kis citromos vizet, és fújjuk be vele időnként a fürdőszobát.
 


Makacsabb szennyeződések ellen

 

Ilyen esetben próbáljunk meg bóraxból pasztaszerű anyagot készíteni. Ezt a legegyszerűbben úgy érhetjük el, hogy nagyjából 60 grammnyi bóraxhoz adunk egy kevés borecetet. Készítsünk belőle egy jó sűrű pasztát, majd vigyük fel a makacs vízköves részekre. Hagyjuk, hogy hasson, majd nagyjából 15-20 perc után eltávolíthatjuk. A nagyobb hatékonyság érdekében használhatunk súrolókefét, sőt van aki a nedves csiszolópapírra eszküszik. Ezzel azonban ügyeljünk, hogy a papír extra finom szemcséjű legyen, nehogy felkarcoljuk a porcelánt.
 

Természetesen az a leghatásosabb, ha soha nem hanyagoljuk el a vécétisztítást, és nem engedjük, hogy makacsabb szennyeződések keletkezzenek. Tisztításkor figyeljünk oda, hogy mindig legyen rajtunk kesztyű, ami megvédi a bőrünket!
 

Házi WC tisztító