Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A céklalé egy valódi szuperital amit érdemes fogyasztani

2023. 07. 12. 08:51:00 hillvital.hu

A  céklalé rendszeres fogyasztása számos, jótékony előnnyel jár. A céklalé egy valódi gyógyitalnak számít.
 

Segít feltölteni vasraktárainkat, illetve segít a vashiány megelőzésében is. Ráadásul a bio céklalé fogyasztással nem csak a vérkeringésünket, de az immunrendszerünket is óvjuk.  
 

A céklát már a népi gyógyászat is alkalmazta a megfázásos, illetve fiziológiai betegségek megelőzésére.
 

céklaléből a szervezet jobban tudja hasznosítani a benne megtalálható vitaminokat és ásványi anyagok, mint más növényekből. A céklalé ezáltal hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez, valamint hasznos vitaminokkal és tápanyagokkal látja el az izomzatot.
 

A céklalé rendszeres fogyasztása jó hatással van mind a közérzetünkre, illetve a gyomorpanaszokra is. Segít a méregtelenítésben, valamint csökkenti a szervezetben található méreganyagok káros hatását. A céklalé ráadásul segít a májban felhalmozódó zsír lebontásában, így még fogyókúrához is kiváló.
 

bio céklalé fogyasztás hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, illetve segíthet annak a megelőzésében. Egy kutatás rámutatott, hogy a napi 2-2,5dl céklalé elfogyasztása csökkenti mind a szisztolés illetve diasztolés vérnyomásértéket is. A céklában található nitrátoknak köszönhetően a céklalé értágító hatással is rendelkezik, ugyanis a szervezetünkben a nitrátok nitrogén-monoxiddá alakulnak, melynek értágító hatása van.
 

Azonban a nitrát-tartalomnak más jótékony hatást is köszönhetünk. Többek között a rendszeres bio céklalé fogyasztás növeli a vér nitrát-tartalmát, javítja a vérkeringést és az állóképességet is. A bio céklalé fogyasztása nem csak azért előnyös, mert nem génmódosított cékla felhasználásával, illetve kevesebb vegyszer felhasználásával készül, hanem azért is előnyös, mert a bio céklalé hatásai sokkal kedvezőbbek lehetnek. Ennek oka pedig az, hogy a biogazdálkodás sokkal nagyobb figyelmet fektet a talaj egészségének megőrzésére és tápanyagban gazdag termények előállítására. Ennek eredményeként a bio céklalé valószínűleg több ásványi anyagot, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmazhat,

 

A céklalé hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést is, így több oxigén jut az agyszövetekbe.

Magas káliumtartalmának köszönhetően jó hatással van a szívre is. A kálium a szív munkáját szabályozza, hiánya gyakran szédülést, illetve szívritmus zavarokat okoz. A bio céklalé illetve cékla fogyasztással támogathatjuk a szívünk egészséges működését is. A kálium mellett még a következő ásványi anyagok találhatóak meg benne: kalcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz, valamint szelén is.
 

A céklalé rendszeres fogyasztása nem csak elűzi a fáradtságot és energiával tölt fel, de javítja a memóriát, növeli a fizikai állóképességet, erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, valamint csökkenti a vérnyomást
Terhesség alatt kifejezettel ajánlott a fogyasztása, ugyanis a céklalé összetevői szükségesek mind az anya, illetve a magzat számára is.

 

Mennyi a céklalé napi adagja, amely biztonságosan fogyasztható?

Általánosságban elmondható, hogy naponta kb. 100-200 ml (kb. fél pohár) céklalé elfogyasztása általában nem okoz problémát. Ez a mennyiség elegendő lehet az egészségügyi előnyök kihasználásához anélkül, hogy a cukorbevitel túlzott lenne.

 

Egy pohár friss céklalé.