A borsikafű konyhai felhasználása
HillVital
A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.
2017. 01. 20. 16:08:00
A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.
A régi magyaros ételek egyik alapvető fűszere volt. Napjainkban is egyre inkább előtérbe kerül, elsősorban az erdélyi ételek nélkülözhetetlen ízesítője.
Elsősorban mártásokat, húsokat, kolbászokat ízesítenek vele. De felhasználhatjuk a savanyú káposztás és fejes káposztából készített ételek ízesítésére is. Ezenkívül jó a babos, krumplis, gombás, ételekhez, valamint pácokba is gyakran teszik. Zöldségek közül a paradicsomhoz illik legjobban, különösen a paradicsommártásnak ad kiváló ízt. De a borsikafű jól megy a halak, a tojásos ételek, a sajtok aromájához is.
Végül egy jó tanács!
A főzés során az utolsó percekben adjuk az ételhez, mert erős ízétől az étel keserűvé válhat.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!